Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Θεσμικός ο νέος Πρωθυπουργός»
«Θεσμικός ο νέος Πρωθυπουργός» Εκτύπωση E-mail
09.11.11

«Επιλογή ιδιαίτερα θεσμική» χαρακτήρισε τον νέο Πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου, «φωτογραφίζοντας» τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Η ανακοίνωση του ονόματος του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης αναμένεται από στιγμή σε στιγμή. Σε μήνυμά του στο οποίο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης που θα κάνει όλα τα αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση». Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο και των μικρών και των μεγάλων αλλαγών «τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς άξονες στους οποίους θα «κινηθεί» η πολιτική της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, με στόχο -όπως είπε- την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και όλα όσα είναι αναγκαία για να βγούμε από την κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου αποχαιρέτησε και ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες και τον ελληνικό λαό «για την αντοχή και επιμονή και όχι μόνο για την εμπιστοσύνη τους».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπανδρέου οι βασικοί άξονες που θα επικεντρωθεί η πολιτική της νέας κυβέρνησης είναι:

1.Να εξασφαλίσει άμεσα την 6η δόση
2.Να τηρηθεί άμεσα η εφαρμογή της συμφωνίας
3.Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για να πετύχουμε μείωση του χρέους έως 100 δις. ευρώ και άρα μείωση των τόκων
4.Να χτυπήσει τη ρίζα όσων δημιουργούν τα εθνικά προβλήματα

Επιπλέον, ο σκοπός της νέας κυβέρνησης δεν είναι μόνο για την παραμονή μας στο ευρώ, αλλά όλα όσα είναι αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ακόμη για την κυβέρνηση συνεργασίας:

Από την πρώτη στιγμή που φάνηκε το μέγεθος της κρίσης, ήταν φανερό ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε. Εάν τώρα δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία μεταξύ μας, πότε θα ήταν;

Σήμερα παρά τις διαφορές μας, πολιτικές και ιδεολογικές, αφήνουμε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρούσεις.

Παράλληλα, ελπίζω και αγωνίζομαι με αυτήν την προσπάθεια να ανοίξει μία νέα εποχή στη χώρα μας, καθώς έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε στη χώρα μας και να καταλάβουμε ότι όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, δεν είμαστε εχθροί.

Από την αρχή ήταν προφανές πως για να πετύχουμε στην ιστορία αυτή, θα έπρεπε να επιλέξουμε ένα πρόσωπο κοινός αποδεκτό.

Πήρα την απόφαση με μόνο γνώμονα το μέλλον της Ελλάδας.

Σήμερα, οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να εγγυηθούμε στους Έλληνες ότι η χώρα μας θα μείνει πιστή στο ευρώ και θα εξασφαλίσουμε την 6η δόση. Η νέα κυβέρνηση θα πορευτεί με έναν προσδιορισμένο χάρτη με τη στήριξη όλων μας.

Θέλω σήμερα να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους Έλληνες και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους εταίρους μας και τη διεθνή κοινότητα, καθώς ξέρουμε να συνεργαζόμαστε. Είμαι περήφανος που καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια, και αποφύγαμε την χρεοκοπία.

Για το εθνικό συμφέρων δεν λογάριασα ποτέ τίποτα. Για ‘μενα η Ελλάδα είναι πάνω από όλα. Κουβαλώ τη σημαία της χώρας στην καρδιά μου. Για ένα απλό λόγο. Η Ελλάδα δεν είναι μοίρα, το να είσαι έλληνας είναι επιλογή, πόσο μάλλον ως παιδί της διασποράς.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6823&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 09.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote