Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow Σε δημοπρασία αντικείμενα της Κάλλας από τον οίκο Σόθμπις
Σε δημοπρασία αντικείμενα της Κάλλας από τον οίκο Σόθμπις Εκτύπωση E-mail
25.10.07

Προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας, από ερωτικές επιστολές ως βραδινές τουαλέτες, θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Σόθμπις στο Μιλάνο το Δεκέμβριο.

Τα αντικείμενα αυτά, τα οποία διατίθενται από την περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της Τζοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, αποκαλύπτουν πτυχές της ζωής της απόλυτης πριμαντόνας με τον άνδρα που εγκατέλειψε πριν από τη θυελλώδη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Σόθμπις θα δημοπρατήσει περίπου 295 αντικείμενα, στα οποία περιλαμβάνονται και ορισμένα που αγόρασε ο Μενεγκίνι σε δημοπρασία μετά το θάνατο της Κάλλας το 1977, δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι ερωτικές επιστολές της Κάλλας προς τον Μενεγκίνι αναμένεται να δημοπρατηθούν έναντι 50.000 ως 70.000 ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης φωτογραφιών της στη σκηνή και μίας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι αναμένεται να είναι τα 1.000 ευρώ.

Στη δημοπρασία θα πωληθούν επίσης βραδινά φορέματα που είχε φτιάξει για την Κάλλας η μιλανέζα σχεδιάστρια Μπίκι, όπως και ο μετρονόμος της μεγάλης ερμηνεύτριας της όπερας.

Η δημοπρασία αυτή προσήλκυσε το ενδιαφέρον της Αθήνας, η οποία έχει και στο παρελθόν αγοράσει αντικείμενα που ανήκαν στην Κάλλας. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ενδιαφερόμαστε», δήλωσε ο αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού Παναγιώτης Κακολύρης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ τα αντικείμενα θα εκτεθούν στο κοινό από τις 7 Δεκεμβρίου.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=682&Itemid=30

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων