Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέο «χτύπημα» Πολύδωρα με επιστολή του στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ Εκτύπωση E-mail
25.10.07
Μετά από σιωπή λίγων ημερών ο Βύρων Πολύδωρας ξαναχτύπησε και με επιστολή του προς την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ διαψεύδει ότι είναι στις προθέσεις του, να καταψηφίσει νομοσχέδια της κυβέρνησης .

 Στην επιστολή του, η οποία είναι γραμμένη στο πολυτονικό και φέρει τίτλο «Η απολογία μου», ο κ. Πολύδωρας επισημαίνει, ότι δεν απειλεί κανέναν και για τίποτε, αλλά θυμίζει ότι υπάρχουν θέματα ηθικής τάξεως και τιμής.

 «Η παρουσία μου στο κόμμα και τη Βουλή μαρτυρούν, ότι δεν είμαι "αρχολίπαρος". Θυμίζω πως πριν από 27 ημέρες έδωσα ψήφον εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την οποία ψήφο μου δεν ανεκάλεσα, ούτε έθεσα υπό συζήτησιν» αναφέρει.

 Ο πρώην υπουργός όμως, αφήνει ένα παραθυράκι ανοιχτό, λέγοντας: «Δεν απειλώ κανένα και για τίποτα. Θυμίζω πως υπάρχουν και ζητήματα ηθικής τάξεως, αξιοπρέπειας και τιμής, τα οποία -και για τα οποία μόνον είπα, ό,τι είπα- κάποιοι επιμένουν ακόμη να τα έχουν ως οδοδείκτες στην πορεία τους».

Η κυβέρνηση πάντως εξακολουθεί να μην σχολιάζει τις δηλώσεις Πολύδωρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θοδωρή Ρουσόπουλο να απαντά χαρακτηριστικά και την Τετάρτη «ουδέν σχόλιο».

 Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης ξεκαθαρίζει, ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από βουλευτής. «Σας ευχαριστώ που μου υπενθυμίζεται και με προτρέπετε και εσείς μαζί με άλλους καλοπροαίρετους, να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα. Αλλά δεν νομίζω πως έχω τέτοιο δικαίωμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, επαναλαμβάνει τα περί «φερέφωνων» του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «άλλοι "απειλούν", όπως μας μεταφέρουν καλά πληροφορημένοι δημοσιογράφοι -αυτούς που λέω εγώ "φερέφωνα"- ότι αν μείνει με 151 βουλευτές η ΝΔ στη Βουλή, τότε ο Πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές.

Παρά το Σύνταγμα».

 Στην επιστολή του ο Βύρων Πολύδωρας δηλώνει πικραμένος, θεωρώντας ότι είναι το εξιλαστήριο θύμα για τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Δεν έκανα εκλογικό αγώνα για τον εαυτόν μου.

 Εγώ έσβηνα πυρκαγιές λοιδορούμενος ταυτόχρονα από τα "φερέφωνα" για δήθεν έλλειψη συντονισμού και ανικανότητα. Είχε βρεθεί ο "αποδιοπομπαίος τράγος", πάνω στον οποίο θα φόρτωναν όλες τις αμαρτίες και θα τον έριχναν στον γκρεμό!» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

 Την ίδια ώρα και ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης μιλώντας στον ρ/σ Real 97,8 άφηνε ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο, να καταψηφίσει το νέο εκλογικό νόμο, που έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «εγώ για λόγους συνείδησης έχω διαγραφεί.

 Μην ξεχνάτε ότι στήριξα τις απόψεις μου για συγκεκριμένο πολιτικό ζήτημα και βέβαια έχω γευτεί τη χαρά της διαγραφής». Αλλά και ένας ακόμη πρώην υπουργός, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση να ακούει τους 152 βουλευτές της. Μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 ο κ. Παυλίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να κινηθεί χωρίς να υπολογίζει τους βουλευτές. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς να λάβει υπόψη της ότι έχει 152 βουλευτές σκεπτόμενους».

 Ερωτηθείς δε αν αυτό είναι προειδοποίηση, απάντησε: «Όχι. Είναι διαπίστωση».  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος επιχείρησε πάντως να ρίξει τους τόνους ερωτηθείς σχετικά με τους διαφωνούντες βουλευτές, λέγοντας ότι «όλοι οι βουλευτές της ΝΔ εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

 Δηλαδή, στην περαιτέρω ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να κάνουμε πράξη πλήρως το πρόγραμμά μας».  

 alfa

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=681&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 25.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote