Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπανδρέου: «Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα μου»
Παπανδρέου: «Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα μου» Εκτύπωση E-mail
03.11.11

«Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα μου», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Δεν με ενδιαφέρει να επανεκλέγω, μόνο να σώσουμε την πατρίδα.

Ας κάτσουμε να συζητήσουμε, κύριε Σαμαρά», τόνισε και συμπλήρωσε: «Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για την συγκρότηση ενός σχήματος ευρύτερα αποδεκτού, ικανού να υπηρετεί τις εθνικές ανάγκες και, αφού έχουμε διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας και την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, να πάμε σε εκλογές».


Αφού χαιρέτισε και πάλι την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, επισημαίνοντας πως «έγινε ένα μεγάλο πολιτικό βήμα», σημείωσε ότι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση πρέπει να συζητηθεί.

Ωστόσο, απαντώντας στην σφοδρή κριτική που άσκησε νωρίτερα από το ίδιο βήμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί, ο Πρωθυπουργός είπε: «Εξ ουρανού θα έπεφτε, έτσι, η κυβέρνηση; Είναι υπεύθυνο αυτό; Δεν παραιτείται έτσι μία κυβέρνηση. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη έτοιμη που περιμένει;».


Κατόπιν επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξει «τρομακτικό κενό ακυβερνησίας». Καταλήγοντας, κάλεσε τον κ. Σαμαρά «ακόμη και τώρα να επανεξετάσει τη θέση του». «Τον καλώ να επανέλθει στην αίθουσα, τον καλώ να πάρει μέρος στη συζήτηση» σημείωσε.

Ο Γιώργος Παπαναδρέου μίλησε για την ανάγκη «να φύγουμε από τακτικισμούς», είπε ότι ο ίδιος θα επιμείνει στην ανάγκη συνεννόησης και εξέφρασε την πρόθεσή του να δρομολογηθούν οι εξελίξεις «το γρηγορότερο, συνετά, προσεκτικά, χωρίς κινδύνους για τη χώρα».

Νωρίτερα, στη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρότεινε το δημοψήφισμα «για τη δανειακή σύμβαση», όπως τόνισε, όχι για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.

Παραδέχτηκε όμως ότι ότι το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ υφίσταται εκ των πραγμάτων. Αν δεν εφαρμοστούν οι αποφάσεις των Βρυξελλών, όπως σημείωσε, «θα γλιστρήσουμε στην έξοδο από το ευρώ».

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6809&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 03.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote