Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow BBC: Παραιτείται ο Παπανδρέου - Ο Λ. Παπαδήμος μεταβατικός πρωθυπουργός
BBC: Παραιτείται ο Παπανδρέου - Ο Λ. Παπαδήμος μεταβατικός πρωθυπουργός Εκτύπωση E-mail
03.11.11

Ο Γ. Παπανδρέου προτίθεται να παραιτηθεί μέσα στην επόμενη μισή ώρα, μετέδωσε πριν από λίγο το BBC επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Παπανδρέου θα προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας και θα προτείνει τον Λουκά Παπαδήμο ως επικεφαλής αυτής.

Το πιθανότερο σενάριο: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς θα αποδεχθεί την πρόταση αυτή υπό τον όρο ότι θα εκταμιευθεί η 6η δόση, θα εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση και μετά θα γίνουν εκλογές.

Στο πλαίσιο, αυτό ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να μεταβεί μετά το υπουργικό συμβούλιο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με βάση αυτό το πλαίσιο, ο χρόνος διενέργειας των εκλογών εκτιμάται ότι θα είναι προς τα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου, λόγω του χρόνου που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Τα ονόματα που ακούγονται σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο που θα αναλάβει να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης είναι εκείνα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκά Παπαδήμου.
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6808&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote