Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Εκτύπωση E-mail
01.11.11

Νέα Υόρκη

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής και Καναδά, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, τον σύλλογο Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης, τον σύλλογο Ποντίων “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης, τον σύλλογο Ποντίων “Πόντος”του Κονέκτικατ και το Ιερό Ίδρυμα “Παναγία Σουμελά”.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και ολοκληρώθηκαν στο Σταθάκειο όπου κατατέθηκαν στεφάνια εις μνήμη των πεσόντων, από τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, τον Προξενικό Λιμενάρχη Ανάργυρο Κεφαλά, τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Κώστα Χατζηστεφανίδη, τον κ. Φρίξο Γκούση από τον σύλλογο Ελλήνων ιατρών Νέας Υόρκης και τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Θεσσαλονικέων Θεόδωρο Μοσχοκάρφη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η Γενική Πρόξενος της Κύπρου κ. Κούλα Σοφιανού, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, ο κ Θεόδωρος Μοσχοκάρφης,ο κ. Κώστας Χατζηστεφανίδης, ο κ. Νίκος Μεζίτης, ο κ. Φρίξος Γκούσης, ο κ. Αθανάσιος Αρώνης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην αφαίρεση από τα Ελληνικά βιβλία σημαντικών ιστορικών στοιχείων, τονίζοντας ότι “σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας, δεν θα γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους, αλλά ούτε και το θρήσκευμα μας”.
“Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια για τα προβλήματα μας ευθυνόμαστε εμείς και όχι οι ξένοι” ανέφερε ο ομιλητής, υπενθυμίζοντας ότι πέρασαν δεκαετίες αδιαφορίας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που ταλανίζει την γενέτειρα ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι “η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή από μια οικονομική χούντα, που μόνο τα τανκς της λείπουν”.
Εντοπίζοντας την ισχνή συμμετοχή των Ομογενών στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής επετείου, ο κ.Ψωμιάδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν από κοινού τα αίτια της απουσίας των νέων, αλλά και των υπολοίπων φορέων της Ομογένειας, κάποιοι εκ των οποίων παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται σαν συνδιοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, έλαμψαν δια της απουσίας τους.
Ερωτηματικά προκάλεσε η απουσία της Γενικής Προξένου στην Νέα Υόρκη πρέσβειρας Αγης Μπαλτά από την εκδήλωση, καθώς επίσης και η απουσία της Εκκλησίας, η οποία σχολιάστηκε αρνητικά από τους διοργανωτές.
Βεβαίως η αρνητική εικόνα συμμετοχής στην εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με την απουσία των περισσότερων μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και με την παντελή έλλειψη της νεολαίας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6806&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 02.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote