Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Απονομή του Αριστοτέλειου βραβείου στον Παναγιώτη Ψωμιαδη
Απονομή του Αριστοτέλειου βραβείου στον Παναγιώτη Ψωμιαδη Εκτύπωση E-mail
31.10.11

Του Σάκη Σερέτη

Η ξαφνική χιονοθύελλα που έπληξε το Σάββατο την Νέα Υόρκη, δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους Μακεδόνες της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συμμετέχουν στην τιμητική βραδιά του Περιφερειάρχη της καρδιάς τους Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον οποίο απονεμήθηκε το Αριστοτέλειο βραβείο του συλλόγου Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης.

Το βραβείο που απεικονίζει το λιοντάρι της Αμφίκλειας, απένειμε στον τιμώμενο ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Βοζιρικίδης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκλεγμένος οικονομικός ελεγκτής της κομητείας του Νάσσο Γεώργιος Μαραγκός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και Καναδά Κώστας Χατζηστεφανίδης, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Δημήτρης Μολοχίδης, ο κυβερνήτης της Παμμακεδονικής για τις πολιτείες Νέας Υόρκης και Νέας Υερσέης Ιορδάνης Αλεξιάδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντιών “Κομνηνοί”Νέας Υόρκης Στέφανος Αμανατίδης, η πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Νίνα Γκατζούλη και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης Θεόδωρος Μοσχοκάρφης, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος της εκδήλωσης.

 

Ο κ. Γεώργιος Μαραγκός εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του προς τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, μετέφερε την ανησυχία των Ομογενών για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και ευχήθηκε να ξεπεραστούν τα προβλήματα το συντομότερο δυνατόν. “Μην νομίζεται ότι και η οικονομία της Αμερικής βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο” ανέφερε ο ομιλητής, ο οποίος επισημαίνοντας τους υψηλούς δείκτες ανεργίας και τον μεγάλο αριθμό Αμερικανών που ζουν στα επίπεδα της φτώχειας, τόνισε ότι και η Αμερική ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με την Ελλάδα ξοδεύοντας περισσότερα από ότι μπορούσε να παράγει”. Ο κ. Γεώργιος Μαραγκός κλείνοντας τον χαιρετισμό του, γνωστοποίησε στους Ομογενείς την απόφαση του να διεκδικήσει μια θέση στην γερουσία των Ηνωμένων πολιτειών, κατά την διάρκεια της ερχόμενης εκλογικής διαδικασίας.
“Ήρωα αντάξιο των προγόνων μας” χαρακτήρισε τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Κώστας Χατζηστεφανίδης, αφού συνεχάρη τους Θεσσαλονικείς για την επιλογή τους να τιμήσουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του, εστιάζοντας στην στάση του σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ομογένειας σχετικά με το ίδιο θέμα.

 

Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Θεόδωρος Μοσχοκάρφης, αφού διάβασε το βιογραφικό του τιμώμενου Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον πρόεδρο του συλλόγου Θεσσαλονικέων Δημήτρη Βοζιρικίδη για να απονείμει το Αριστοτέλειο βραβείο, ο οποίος αποκάλεσε τον τιμώμενο, λιοντάρι της κεντρικής Μακεδονίας.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Ψωμιάδης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους τους παρόντες για την τιμή που του έκαναν, ενώ παράλληλα μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.
Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τα Ομογενειακά Μ.Μ.Ε. για την παρουσία τους, ενώ ταυτόχρονα άφησε αιχμές για κάποιους δημοσιογράφους-παπαγαλάκια στην Ελλάδα που τον πολεμάνε. Στην συνέχεια αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο γερουσιαστή Γεώργιο Μαραγκό, ανέφερε ότι “μετά από 30 χρόνια παρουσίας στην πολιτική, έχει το δικαίωμα μιας και δεν τολμούν κάποιοι άλλοι που έρχονται στο εξωτερικό και τους απλώνεται τα χαλιά και εν συνεχεία σας ξεχνούν, να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη για όλα όσα δεν έκανε η Μητέρα Ελλάδα απέναντι σας. Σας χρωστάμε και δεν χρωστάτε τίποτε” τόνισε ο κ. Ψωμιάδης καταχειροκροτούμενος από το κοινό.

 

“Βρίσκομε ανάμεσα στο πιο ζωντανό κύτταρο του Ελληνισμού που είναι η Ομογένεια και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που είμαι σήμερα ανάμεσα σας, στην άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της ανθρωπιάς του πολιτισμού και της προόδου. Ότι κάνατε το κάνατε μόνοι σας, με την βοήθεια του Θεού, των δικών σας ανθρώπων, την βοήθεια της εκκλησίας και την βοήθεια των σχολειών σας. Συνεχίστε να μεταλαμπαδεύεται τις αξίες, τα ιδανικά και τις αρχές σας στις επόμενες γενιές, που αποτελούν την συνέχεια της χώρας μας”.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κ. Ψωμιάδης επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς, και χωρίς να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, ανέλαβε το μερίδιο που του αντιστοιχεί λέγοντας, “ότι δεν μίλησε όσο έπρεπε όταν ήταν βουλευτής”.
Ψήφιζα 13 χρόνια για τους λίγους” ανέφερε ότι είπε ο κ. Ψωμιάδης, απευθυνόμενος στον Κώστα Καραμανλή το 2002, όταν πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και να πάει με τους πολλούς, όπως τόνισε.

 

“Εμείς οι πολιτικοί έξω από την αίθουσα του κοινοβουλίου είμαστε λιοντάρια και όταν πάμε να ψηφίσουμε γινόμαστε κότες, ψηφίζουμε ότι μας λένε και αυτό είναι λάθος, γιατί θα πρέπει να ψηφίζουμε πάντοτε πατριωτικά, εθνικά για το συμφέρον της χώρας και του Ελληνικού λαού. Δυστυχώς όμως πολλές φορές ψηφίζουμε για συμφέροντα άλλων”, ανέφερε με νόημα.
“Αδιαφορήσαμε επί δεκαετίες για το Μακεδονικό και τα λάθη είναι Ελληνικά και δεν μας φταίει κανένας ξένος” ανέφερε ο ομιλητής, ο οποίος συνεχίζοντας τόνισε ότι “εγώ εκπτώσεις δεν κάνω, η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται και δε την διαπραγματευόμαστε. Την Μακεδονία δεν θα την υποστείλουμε από τον ιστό της Ελλάδας, είναι μια και είναι Ελληνική”.
Κλείνοντας ο κ. Ψωμιάδης έκανε έκκληση προς τους Ομογενείς να βοηθήσουν την πατρίδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, επισημαίνοντας ότι “είναι προνόμιο της παγκόσμιας ιστορίας να είσαι Έλληνας και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού”.
Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Ψωμιάδης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους κ .κ. Δημήτριο Βοζιρικίδη, Κώστα Χατζηστεφανίδη, Δημήτρη Μολοχίδη,Στέφανο Αμανατίδη, Θεόδωρο Μοσχοκάρφη και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα “Μακεδονία” του κ. Ηλία Νεοφυτίδη.

Τέλος ο κ. Ψωμιάδης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των συμπατριωτών του, κατέβηκε στην πίστα και αφού χόρεψε μαζί τους, φωτογραφήθηκε” με τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Ποντίων “Κομνηνοί” που εντυπωσίασαν με τους παραδοσιακούς χορούς, ενώ στην συνέχεια παρέλαβε την σκυτάλη της διασκέδασης, ερμηνεύοντας γνήσια Ελληνικά τραγούδια. Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Terrace on the park που βρίσκεται στην περιοχή Φλάσινγκ του Κουίνς.

Για περισσοτερες φωτογραφιες πατηστε εδω

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6802&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 31.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote