Αρχική arrow ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ arrow Παναγιώτης Ψωμιάδης: Έχει πτωχεύσει η Δημοκρατία μας.
Παναγιώτης Ψωμιάδης: Έχει πτωχεύσει η Δημοκρατία μας. Εκτύπωση E-mail
30.10.11

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Έχει πτωχεύσει η Δημοκρατία μας.


Την προσωπική του άποψη που αφορά στον δημόσιο βίο της Ελλάδας και τις ευθύνες που αντιστοιχούν στα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, που διαχειρίστηκαν την εξουσία από την μεταπολίτευση και μετά καταθέτει ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική προκειμένου να τιμηθεί με το Αριστοτέλειο βραβείο του συλλόγου Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης.

 

Η συνέντευξη που ακολουθεί, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τελειώσει η συνεστίαση που παρέθεσε προς τιμήν του ο σύλλογος Ποντίων “Κομνηνοί” που εδρεύει στην Αστόρια.
“Η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν μας είπαν ποτέ γιατί φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, γιατί παίρναμε αυτά τα δάνεια ; Γιατί μας τας δίνανε και τι εχέγγυα δώσαμε για τα προηγούμενα δάνεια; Διότι όπως είναι γνωστό, εμείς σήμερα πληρώνουμε τόκους για τα προηγούμενα δάνεια των τελευταίων 20-30 χρόνων.
Θεωρώ αδιανόητο να ξεπουλιέται η Ελλάδα μας για 350 δις, την στιγμή που είναι η πρώτη δύναμη στην ναυτιλία, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες 10-15 χώρες με την μεγαλύτερη προσέλευση τουρισμού και φυσικά έχει τεράστια αποθέματα ορυκτού πλούτου σε χρυσό και πετρέλαια, τα οποία προσπαθούν να μας τα πάρουν όσο γίνεται πιο εύκολα και φτηνά”.
Ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε ότι “οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας θα πρέπει να ληφθούν από τον Ελληνικό λαό μέσω των εκλογών” και πως “όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, θα πρέπει να έχουν τα κότσια και να βγουν να πουν όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, ώστε να αποφασίσει ποιός θα κυβερνήσει και θα οδηγήσει την χώρα. Διότι αν δεν πάμε σε εκλογές βλέπω μια τεράστια λαϊκή εξέγερση, όπου θα εμπλακούν και οι ξένοι που ζουν στην χώρα μας.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχουμε 2-2,5 εκατομμύρια ξένους, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν εμφανιστεί στις διαμαρτυρίες, αλλά δεν παύουν να είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τις ίδιες και χειρότερες ίσως δυσκολίες με αυτές των Ελλήνων . Φοβάμαι να μην ξεσπάσει καμιά μεγάλη εξέγερση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στην χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες όπλα, τα οποία ξαφνικά μπορεί να γυρίσουν εναντίον μας.
Επομένως οι εκλογές αποτελούν την μοναδική λύση και ας αφήσουν τον λαό να αποφασίσει. Από εμένα δεν θα ακούσετε να λέω ψηφίστε τον άλφα ή τον βήτα, διότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχω πάψει να ασχολούμαι με τα κόμματα. Θεωρώ ότι πρέπει να πιστέψουμε στην Ελλάδα μας, πρώτο κόμμα η Ελλάδα και μετά όλα τα άλλα.
Δυστυχώς μετά από 37 χρόνια, εκτός από την οικονομία που έχει πτωχεύσει , έχει πτωχεύσει και η Δημοκρατία μας και αυτό με κάνει να φοβάμαι. Σε ποια Δημοκρατία να πιστέψω; Εγώ έχω πάψει να πιστεύω σε αυτή την Δημοκρατία που δημιούργησε την κοινωνία των ανέργων. Την Δημοκρατία που υποθήκευσε την χώρα μας, το μέλλον των παιδιών μας, το χαμόγελο και την υπερηφάνεια μας. Όταν ο βουλευτής δεν έχει άποψη, για ποια Δημοκρατία μιλάμε;
Εγώ όταν ήμουν βουλευτής, πέντε φορές διαφώνησα σε προτάσεις του κ. Μητσοτάκη και έγινα το κόκκινο πανί. Δεν πρέπει ο βουλευτής να έχει το δικαίωμα να ψηφίζει κατά συνείδηση κάποια θέματα εθνικά”;
Στην επισήμανση του γράφοντος ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος είναι Πρωθυπουργικοκεντρικό, ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε ότι “εξ’ αιτίας αυτού του συστήματος, το 2002 παρόλο που ήμουν πρώτος βουλευτής, αναγκάστηκα και έφυγα επιστρέφοντας στον τόπο μου, για να ξεπληρώσω τα γραμμάτια που χρωστάω σε αυτό τον λαό και σε λίγα χρόνια θα πάω σπίτι μου”.
Σχετικά με την αυξανόμενη απαξίωση της πολιτικής από τους Έλληνες, ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε ότι “δεν φταίει ο λαός, καθώς κάποιες ευθύνες φέρουν όλοι όσοι έχουν υπηρετήσει την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και εμένα του ιδίου, όμως το μεγαλύτερο μερίδιο βαρύνει τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας”.
Ο κ . Ψωμιάδης άφησε ερωτηματικά σχετικά με την στάση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος “ως Ηπειρώτης έχει την δύναμη να πατήσει πόδι και σύμφωνα με το σύνταγμα, μπορεί να πάρει θέση την ώρα που ο Ελληνικός λαός περνάει δύσκολες ώρες. Ο Πρόεδρος έχει τα κότσια και την δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο, αν θέλει να αφήσει κάτι πίσω του”, τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
Στην υποθετική ερώτηση αν ο κ. Ψωμιάδης σαν μελλοντικός πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπαιρνε θέση αντίθετη με αυτή της κυβέρνησης, απάντησε ότι “θα ψήφιζε κατά συνείδηση και με κύριο άξονα το συμφέρον των πολλών”. Παράλληλα ανέφερε μια συνομιλία που είχε με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία όταν του έκανε γνωστή την αποχώρηση του από την κεντρική πολιτική σκηνή, του είπε ότι “εδώ στο κοινοβούλιο ψηφίζουμε για τους λίγους και όχι για τους πολλούς. Εγώ πάω στους πολλούς του είπα και σηκώθηκα και έφυγα. Όμως αυτό που ανέφερα είναι γεγονός, το Ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει για τους λίγους και όχι για τους πολλούς”.
Ερωτηθείς για την τρόικα και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο κ . Ψωμιάδης ανέφερε ότι “το Ελληνικό σύνταγμα, αλλά και το εντός εισαγωγικών σύνταγμα της Ευρωπαϊκής ένωσης, απαγορεύει την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε άλλους. Και φυσικά δεν εννοώ κυριαρχικά δικαιώματα το γεγονός, ότι έρχεται και σου παίρνει ένα νησί, αλλά το δικαίωμα να αποφασίζει αυτός για εσένα. Αυτά ούτε στην κατοχή δεν γινόντουσαν. Το Γερμανικό κοινοβούλιο να αποφασίζει για τις τύχες της Ελλάδας δηλαδή;
Αυτούς τους λεκέδες, τους αλιτήριους, τους ηλίθιους, τους γκάγκστερ, θα τους έλεγα έξω από την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα βρει την λύση μόνη της και εκεί που έφτασε η χώρα μας, θεωρώ ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, Ελληνική θα πρέπει να είναι η λύση. Εξάλλου αν μας έδιναν οι Γερμανοί τις αποζημιώσεις της κατοχής, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα” .
Στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει αποφύγει την προσφυγή της στο διεθνές νομισματικό ταμείο, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε ότι “αυτό είναι βέβαιο, αν από την αρχή η κυβέρνηση Παπανδρέου έπαιρνε μέτρα και εφαρμόζονταν χωρίς να χαθεί το πρώτο εξάμηνο. Εγώ είμαι από αυτούς που λένε ναι στις θυσίες, αλλά πάρε από εμένα που έχω και μην παίρνεις από τον άνεργο, τον παππού και την γιαγιά. Πρέπει να δουλέψει η αγορά, δεν γίνεται να επιβάλλεις φόρο 23% στον τομέα της εστίασης και να περιμένεις αποτελέσματα. Η Ελλάδα είναι τελειωμένη με αυτό το οικονομικό πρόγραμμα, ούτε αποκρατικοποιήσεις έκαναν, ούτε εκκαθάριση στο δημόσιο, αλλά ούτε και την φορολογία μείωσαν όπως έλεγαν προεκλογικά, ενώ την ίδια ώρα σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν υπάρχει Φ.Π.Α. παραπάνω από 5-8% ,αλλά ούτε και η έμμεση φορολογία αγγίζει το δικό μας 55%”.
Υπενθυμίζοντας ότι σε καμία χώρα δεν εφαρμόστηκε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το κούρεμα, τόνισε ότι η παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν έχει πετύχει σε καμία χώρα. “Είναι ντροπή, πριν από λίγα χρόνια λέγαμε εμείς οι Έλληνες, να μην γίνουμε σαν την Αργεντινή και σήμερα η Αργεντινή να απεύχεται να γίνει σαν την Ελλάδα” .
Ερωτηθείς ο κ. Ψωμιάδης για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ανέφερε ότι “υπάρχει σε εβδομαδιαία βάση μια πολύ καλή συνεργασία μαζί του, διότι πρεσβεύουμε τα ίδια πράγματα, πίστη στην πατρίδα και την Ορθοδοξία, σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι τα έχουν ξεχάσει και έχουν μεταβληθεί σε εντολοδόχους κάποιων Ελληνικών και ξένων κέντρων αποφάσεων”.
“Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από τα κόμματα” τόνισε ο κ . Ψωμιάδης, επισημαίνοντας ότι “ όσοι πολιτικοί βγαίνουν στο εξωτερικό δεν πρέπει να μιλάνε κομματικά”.
Όσον αφορά στην Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ότι “ανήκει στο κόμμα και έχει υπηρετήσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ δήλωσε ότι υπηρετεί, πιστεύει και στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, με την διαφορά ότι ο ίδιος αγωνίζεται για μια μεγάλη ενωμένη και πατριωτική κεντροδεξιά παράταξη. Θέλω τον κ. Σαμαρά πιο δυναμικό, να βγει στον λαό να τον πείσει και από εκεί και πέρα ο λαός θα αποφασίσει. Σε ότι αφορά εμένα, το δικό μου ταξίδι δεν έχει τελειώσει, συνεχίζω και επειδή νόμιζαν μερικοί, ότι στις 29 Νοεμβρίου 2009 περίοδο των εσωκομματικών θα τέλειωνε το ταξίδι μου, επισημαίνω ότι αξία δεν έχει ο προορισμός, αξία έχει ότι βρίσκω την δύναμη και δηλώνω παρών, εξ’ άλλου όλα τα κινήματα, όλα τα κόμματα και όλες τις κινήσεις, η κοινωνία τα δημιουργεί” τόνισε.
Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε, “ είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 30 χρόνια και οι πολιτικοί και τα κόμματα ακόμα το συζητάνε γιατί φοβούνται. Ήρθε η ώρα όμως, εμείς οι πολιτικοί να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη από τον απόδημο Ελληνισμό, γιατί τους χρωστάμε και δεν μας χρωστάνε τίποτα. Ευτυχώς που υπάρχουν όλοι αυτοί οι σύλλογοι της ομογένειας και η Εκκλησία και έτσι παραμένει όρθιος ο Ελληνισμός”.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6800&Itemid=28

Τελευταία ανανέωση ( 30.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote