Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παρέμβαση του Κώστα Σημίτη για την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ
Παρέμβαση του Κώστα Σημίτη για την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
25.10.07
Νέο γύρο αντιπαράθεσης πυροδοτεί στο ΠΑΣΟΚ η εκτίμηση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ότι δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η διαδικασία που ισχύει τώρα στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Έντονα αντέδρασε το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ο κ. Σημίτης ήταν ένας εξ αυτών που υπερψήφισαν το 2004 αυτή τη διαδικασία.

 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της διαδικασίας εκλογής, αλλά μετά τις 11 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί καταστατική διαδικασία.  Μιλώντας μετά το τέλος της διάλεξής του στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) με παρευρισκόμενους, ο κ. Σημίτης είπε χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα δεν ψηφίζουν μόνο τα μέλη, αλλά και οι φίλοι του κόμματος.

Δεν υπάρχει όμως ξεκάθαρο όριο μέχρι που φθάνουν οι φίλοι. Συνεπώς όλοι μπορούν να ψηφίσουν. Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό.

 Αν όλοι μπορούν να ψηφίσουν, δεν μπορείς να είσαι βέβαιος, αν ο ψηφοφόρος έχει συμφέρον να επιλέξει τον καταλληλότερο ή έχει συμφέρον να επιλέξει τον χειρότερο δυνατόν υποψήφιο».

 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε από την Κρήτη, ότι «στο τακτικό Συνέδριο που θα ακολουθήσει την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα συζητήσουμε και καταστατικές τροποποιήσεις. Εκεί μπορούμε να δούμε και τη διαδικασία εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

 Αλλά τώρα εφαρμόζουμε τη διαδικασία αυτή, όπως έχουμε υποχρέωση και θέλουμε να αντλήσουμε από τη διαδικασία αυτή κοινωνική και πολιτική δύναμη». Η Άννα Διαμαντοπούλου παραπέμπει στο σχετικό απόσπασμα της ομιλίας της στην πρόσφατη Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, όπου είχε τονίσει ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εκλέγουμε αρχηγούς από ένα μη συγκεκριμένο εκλεκτορικό σώμα».

Ο Κώστας Σημίτης χαμογελώντας για αρκετή ώρα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ διέρχεται βαθιά κρίση. Εξέφρασε πάντως την πεποίθησή του, ότι τελικά το κόμμα θα βγει ενισχυμένο. «Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κρίση, υπάρχει μόνο μία απάντηση: Το ΠΑΣΟΚ βιώνει αληθινή κρίση.

 Όμως, όπως είπα και στην ομιλία μου εδώ, υπάρχουν και ωφέλιμες κρίσεις». Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, ο πρώην Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, ότι ο ίδιος ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ θα μείνει ισοβίως στο Κίνημα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν προβλέπει διάσπαση, επικαλούμενος την τύχη που είχαν ανάλογα εγχειρήματα στο παρελθόν. 

 Αίσθηση πάντως προκάλεσε, ότι ο Κώστας Σημίτης παραδέχθηκε τις ευθύνες της κυβέρνησής του για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 1999. «Συμφωνώ ότι το Χρηματιστήριο ήταν μια δυσάρεστη κατάσταση. Θεωρώ ότι ο χειρισμός της δεν ήταν σωστός. Υπάρχει μερίδιο ευθύνης από την τότε κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.    

 alfa

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=680&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote