Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπούλιας: «Πρέπει να ντρέπονται»
Παπούλιας: «Πρέπει να ντρέπονται» Εκτύπωση E-mail
28.10.11

Τη βάναυση προσβολή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και των θεσμών της χώρας, προκάλεσαν τα πρωτοφανή επεισόδια διαδηλωτών στο χώρο της παρέλασης, τα οποία οδήγησαν στην ματαίωση της παρέλασης και στην οργισμένη αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα συνθήματα που ακούγονταν, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη.

"Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη" είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την αποχώρηση του από τον χώρο της παρέλασης, προσθέτοντας ότι: "Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους".

Σε ερώτηση δε για το αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, ο κ. Παπούλιας απάντησε: "Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς".

Παράληλλα, οργισμένος για την εξέλιξη αυτή ήταν κι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε, όπως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του πολιτικού και στρατιωτικού κόσμου της χώρας.

"Σήμερα "απολαύσαμε" τον πλήρη εξευτελισμό των θεσμών" υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την αποχώρησή του από τον χώρο της παρέλασης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, ως "μάυρη μέρα".


Αυτή την ώρα παρελαύνουν οι εθελοντικές ομάδες και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε μια μόνο "λωρίδα" του δρόμου που παραμένει ανοιχτή για να γίνει η παρέλαση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, πριν ξεκινήσουν τα πεζοπόρα τμήματα, διαδηλωτές, ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, μέλη της Χρυσής Αυγής, των Αγανακτισμένων αλλά και πολιτικών κομμάτων, που φώναζαν συνθήματα εναντίον του πολιτικού κόσμου και βρίσκονταν από το πρωί στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου θα γινόταν η παρέλαση, μπήκαν μέσα στον χώρο, εμποδίζοντας την έναρξή της. Εκεί βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να διώξουν τους διαδηλωτές από τον χώρο και να ανοίξουν το δρόμο.

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6797&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote