Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
25.10.11

Του Σάκη Σερέτη

Ένα μικρό δέντρο ελιάς, σύμβολο της ειρήνης, έφερε μαζί του ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής του συλλόγου των Αθηναίων Πάνος Αδαμόπουλος, λίγο πριν αρχίσει η συνέλευση και η εκλογική διαδικασία του συλλόγου των Αθηναίων , η οποία πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

 

Παράλληλα με την αποτίμηση του έργου που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της μηνιαίας θητείας της η εφορευτική επιτροπή, ο κ. Πάνος Αδαμόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα και τις επαφές που πραγματοποίησε με τον πρώην πρόεδρο Ιωάννη Μπορτολή, προκειμένου να συμμετάσχει στην γενική συνέλευση των εκλογών.

Οι συζητήσεις που προηγήθηκαν της εκλογικής διαδικασίας, έφεραν πάλι στην επιφάνεια την διαφορετικότητα των απόψεων, οι οποίες εκφράστηκαν δημόσια από κάποια μέλη που υποστηρίζουν τις θέσεις του απόντος από την εκλογική διαδικασία κ. Ιωάννη Μπορτολή.

Στην διάρκεια της συνέλευσης ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε, ότι οι συνεχείς προσπάθειες και διαβουλεύσεις που είχε η εφορευτική επιτροπή με τον πρώην πρόεδρο Ιωάννη Μπορτολή, προκειμένου να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, δυστυχώς δεν καρποφόρησαν .

“Δεν θα μιλήσω για λάθη και χαμένες ευκαιρίες γιατί δεν είμαι πολιτικός και είμαι ένας άνθρωπος που δεν ανήκω σε καμία παράταξη. Ανήκω στους Αθηναίους και έτσι θέλω να προχωρήσω”, ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος ,επισημαίνοντας ότι η πρώην πρόεδρος Χριστίνα Κωστάκη παρέδωσε στην εφορευτική επιτροπή σε λιγότερο από πέντε ημέρες τα αρχεία και υπάρχει κατάλογος αυτών που παρέδωσε ενώπιον και των πέντε μελών της επιτροπής που ηγείτο.

“Τα αρχεία που παραλάβαμε τα είχα στο γραφείο μου και ψάχνοντας τα, αισθάνθηκα ότι ψαχουλεύω την ψυχή ενός μεγάλου ηλικιωμένου ανθρώπου που έφευγε από την ζωή. Αισθάνθηκα σαν να ήταν οι τελευταίες στιγμές αυτού του ανθρώπου, ο οποίος ζήταγε την φροντίδα και την αγάπη μας στην προσπάθεια του να κρατηθεί στην ζωή” τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος, δίνοντας παραστατικά το μήνυμα της ενότητας προς τα παρευρισκόμενα μέλη.

Ο κ. Αδαμόπουλος εστίασε την ομιλία του στην ανάγκη αναπροσαρμογής του υπάρχοντος εσωτερικού κανονισμού του συλλόγου, που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην ύπαρξη παρομοίων μελλοντικών καταστάσεων και στην συνέχεια μετέφερε την άποψη που του εξέφρασε στις μεταξύ τους συνομιλίες ο κ Ιωάννης Μπορτολής, ο οποίος υποστηρίζει “ότι με βάλανε μπροστά και δεν με υποστήριξαν”.

“Δεν είναι καθαρά τα πράγματα και δεν πρέπει να γίνουν εκλογές” ανέφερε ο κ. Γεώργιος Μαρίνος , ο οποίος είναι νέο μέλος του συλλόγου και τόνισε ότι δεν δόθηκε η ανάλογη υποστήριξη, αλλά ούτε και ο απαραίτητος χρόνος στον κ. Μπορτολή, να εκφραστεί και να δείξει τι μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο.

Στην απουσία των νέων από την εκλογική διαδικασία αναφέρθηκε η κ. Δήμητρα Διακουλάκη, η οποία υποστήριξε ότι ο κ. Μπορτολής δεν βοηθήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση όταν ανέλαβε την προεδρία του συλλόγου, ενώ τονίζοντας ότι η νεολαία είναι η συνέχεια του συλλόγου και ότι δεν θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές χωρίς την συμμετοχή των νέων, αποχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην διάρκεια της συνέλευσης ο κ. Θεόδωρος Ανδρικόπουλος μέλος της εφορευτικής επιτροπής, διάβασε μια επιστολή του, μέσω της οποίας χαρακτήρισε ανακριβές και ελλιπές το πόρισμα που απέστειλε ταχυδρομικώς σε όλα τα μέλη του συλλόγου η εφορευτική επιτροπή, το οποίο όπως τόνισε δεν το υπόγραψε, διότι θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά στοιχεία που δεν συμπεριελήφθησαν στο πόρισμα και δεν έχουν γίνει γνωστά στα μέλη του συλλόγου. Πρότεινε δε, να προσληφθούν ένας φοροτεχνικός και ένας νομικός σύμβουλος ανεξάρτητοι από τον σύλλογο, οι οποίοι θα εξετάσουν όλα τα στοιχεία και αφού ενημερωθούν τα μέλη του συλλόγου για τα ευρήματα τους, τότε να προχωρήσουν στην διενέργεια εκλογών.

Απαντώντας ο κ. Αδαμόπουλος στο επίμαχο θέμα, ανέφερε ότι “ουδέποτε ο κ. Ανδρικόπουλος παρέδωσε στην εφορευτική επιτροπή, τα τρανταχτά στοιχεία οικονομικού χαρακτήρα που επικαλείται και το μόνο που ζητούσε από την εφορευτική επιτροπή, ήταν να αλλάξει το πόρισμα της”.

Ο κ. Αδαμόπουλος στην συνέχεια, υπέβαλλε την παραίτηση του από την θέση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, καθόσον εξεδήλωσε την επιθυμία να είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου. Την παραίτηση του επίσης από την εφορευτική επιτροπή, υπέβαλλε και ο κ. Θεόδωρος Καλαβέσιος και τις δυο κενές θέσεις συμπλήρωσαν η κ. Βενετία Χατζηκυριάκου και ο κ. Χρήστος Βουρνάς.

“Νομίζω ότι με αυτή την κίνηση που γίνεται σήμερα σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες, μάλλον δεν θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. Το αίσθημα περί δικαίου είναι σε όλους μας πολύ έντονο και πιστεύω ότι κάποιοι από εμάς, έχουμε την εντύπωση ότι δεν αποδόθηκε ακριβώς δίκαιο” ανέφερε ο κ. Καλαβέσιος, ο οποίος ωστόσο τόνισε, ότι αυτά που εκφράζει αποτελούν προσωπική του γνώμη.

Ο κ. Καλαβέσιος υποστήριξε επίσης, ότι με την διεξαγωγή των εκλογών “δεν πιστεύει ότι δίνεται η λύση στο πρόβλημα που υπάρχει, καθόσον υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν και πολεμήθηκαν και σε ένα βαθμό αυτό είναι αλήθεια, γιατί δεν τους δόθηκαν ευκαιρίες. Υπάρχουν ίσως κάποια άτομα μέσα στον σύλλογο, οι οποίοι θεωρούν ότι ο σύλλογος τους ανήκει και αποτελεί περιουσιακό τους στοιχείο”, τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καλαβέσιος, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι δεν δόθηκαν ευκαιρίες στα νέα παιδιά, ενώ επισημαίνοντας ότι ο σύλλογος είναι διχασμένος εξ’ αιτίας αυτής της κατάστασης, επέρριψε ευθύνες στην πρώην πρόεδρο Χριστίνα Κωστάκη, υπενθυμίζοντας της ότι δεν παρέδωσε ως όφειλε τα αρχεία και τα λοιπά αντικείμενα του συλλόγου εντός επτά ημερών, όπως ορίζει το άρθρο 17 του καταστατικού.

“Ο κ. Μπορτολής δεν ζήτησε ποτέ βοήθεια και συμβουλές από κανέναν ”, ανέφερε η κ. Χριστίνα Τσακίδη, ενώ η πρώην πρόεδρος Χριστίνα Κωστάκη, ανέλαβε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση του συλλόγου, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι δόθηκαν ευκαιρίες στον κ. Μπορτολή και ότι κανένας δεν τον αδίκησε, παρά μόνον το περιβάλλον του. Η κ. Κωστάκη ανέφερε επίσης, ότι ήταν δική της ιδέα η προώθηση του κ. Μπορτολή στην προεδρία του συλλόγου και για αυτό τον λόγο ανέλαβε την αντιπροεδρία. “Ωστόσο έκαναν τρομερά λάθη και ο διορισμός στελεχών από τον πρόεδρο, εις αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου, ήταν ενάντια στο καταστατικό” τόνισε.

Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με την διενέργεια εκλογών, που αποτελούσε και το βασικό ζητούμενο της πλειοψηφίας των παρόντων μελών.

Έτσι μετά από τις σχετικές προτάσεις υποψηφιοτήτων για την θέση του προέδρου, ο κ. Πάνος Αδαμόπουλος έλαβε 30 ψήφους και η κ. Χριστίνα Κωστάκη 24.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Χάρης Φιλίππου χωρίς ψηφοφορία, καθόσον ο δεύτερος υποψήφιος για την αντιπροεδρία Ηλίας Νεοφώτιστος απέσυρε την υποψηφιότητα του. Γενική γραμματέας εξελέγη η κ. Χριστίνα Τσακίδη, ενώ η ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους για την θέση του ταμία (Γ.Νοδάρος,Π.Χατζηκυριάκος και Π.Μουτάφης), ανέδειξε επικρατέστερο τον κ. Π.Χατζηκυριάκο με 17 ψήφους.

Τις θέσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου κατέλαβαν οι κυρίες Ιζαμπέλα Μανιατοπούλου, Ελένη Ρουμπέα, Σύλβια Αδαμοπούλου και οι κκ. Γρηγόρης Νοδάρος και Τάσος Μουζάκης.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν, η κ. Αθηνά Δημητρίου και ο κ. Δημήτρης Άστιν, ενώ την τριμελή εξελεγκτική επιτροπή απαρτίζουν η κ. Βενετία Χατζηκυριάκου, ο κ. Νίκος Μπάρδης και ο κ. Χρήστος Βουρνάς.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6792&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 11.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote