Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Εκτύπωση E-mail
19.10.11

http://www.hellenicvoiceny.com/images//asklipios.jpgΣυνάντηση γνωριμίας με μια μεγάλη παρέα Θεσσαλών από το Τορόντο του Καναδά οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη μας για τουρισμό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην έδρα του συλλόγου Θεσσαλών Νέας Υόρκης “Ασκληπειός”.
Η συνεστίαση που ακολούθησε, έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωριστούν με τους εδώ συμπατριώτες τους και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής στους διαφορετικούς τόπους που βρίσκονται.

Βεβαίως το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η Ελλάδα και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι πασίγνωστο σε όλους, ότι οι ομογενείς μας όπου και αν βρίσκονται πάντα θυμούνται με νοσταλγία την μητέρα πατρίδα.
Τους καλεσμένους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Ασκληπειού Νέας Υόρκης Χαράλαμπος Γελαλής, ο οποίος υποσχέθηκε να ανταποδώσει ο σύλλογος του την επίσκεψη των Καναδών συμπατριωτών του, με πιθανή ημερομηνία την 21 Ιανουαρίου 2012, ημέρα όπου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός της Ομοσπονδίας του Οντάριο.
Επικεφαλής της αποστολής των Θεσσαλών που επισκέφθηκαν την Νέα Υόρκη, ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών συλλόγων Οντάριο Γεώργιος Πορνάρας, ο οποίος ανταπόδωσε τον χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του από την Νέα Υόρκη για την υποδοχή και την φιλοξενία που τους επεφύλαξαν.
Χαιρετισμό προς τους καλεσμένους απηύθυνε επίσης και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Αργοναυτών Νέας Υόρκης Απόστολος Ζουπανιώτης, ο οποίος εστιάζοντας τα λόγια του στις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα ,τόνισε ότι τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται την βοήθεια μας. Προέτρεψε δε τους συμπατριώτες του να επισκέπτονται τακτικά την γενέτειρα, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλή επένδυση για τα παιδιά, τις συχνές επισκέψεις τους στον τόπο καταγωγής των γονέων τους.
Ο κ. Ζουπανιώτης ανέφερε επίσης, ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εγγραφής των ομογενών στο εκλογικό σύστημα των χωρών που διαμένουν , γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε φωνή και δικαίωμα προώθησης της νέας γενιάς στην πολιτική και δικαστική εξουσία.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6783&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 19.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων