Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΑΘΗΝΑΙΟΙ: Εκλογές και αποκατάσταση της αλήθειας
ΑΘΗΝΑΙΟΙ: Εκλογές και αποκατάσταση της αλήθειας Εκτύπωση E-mail
18.10.11

Του Σάκη Σερέτη

Στην τελική ευθεία των πρόωρων εκλογών εισέρχεται αυτή την εβδομάδα ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης, καθώς μετά το τέλος των διοικητικών και οικονομικών ελέγχων που πραγματοποίησε η εφορευτική επιτροπή, απέστειλε ταχυδρομικώς σε όλα τα μέλη του συλλόγου τα πορίσματα της, όπως επίσης και τις ανάλογες συστάσεις για τη αποφυγή παρομοίων καταστάσεων , σαν αυτές που οδήγησαν τον σύλλογο στο σημερινό αδιέξοδο.

Στο κάδρο των αποδιδόμενων ευθυνών, τοποθετούνται οι τελευταίοι δυο διατελέσαντες πρόεδροι (Χ.Κωστάκη και Ι.Μπορτολής ) , οι οποίοι σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της εφορευτικής επιτροπής, παραβίασαν αντίστοιχα τον εσωτερικό κανονισμό του συλλόγου για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Παράλληλα η εφορευτική επιτροπή, επιχειρώντας την αποκατάσταση της αλήθειας απέναντι στις πρόσφατες στρεβλές ανακοινώσεις της ομάδας του πρώην προέδρου Ι.Μπορτολή, δημοσιοποίησε στον ομογενειακό τύπο τις θέσεις της, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε, μέσω των οποίων αποκαλύπτεται ο τρόπος αντίδρασης της απελθούσας διοίκησης, στο αίτημα παράδοσης των περιουσιακών στοιχείων του συλλόγου που απηύθυνε η εφορευτική επιτροπή.
Ωστόσο, επειδή πλέον ολοφάνερα διαμορφώνεται στους κύκλους των μελών του συλλόγου μια τάση, που αναζητεί τρόπους ειρηνικής επίλυσης της υποβόσκουσας κρίσης, κρίνεται απαραίτητο να χαμηλώσουν οι ανεύθυνοι τόνοι ρητορικής των εμπλεκομένων παραγόντων , οι οποίοι στο κάτω –κάτω, φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την σημερινή εικόνα του συλλόγου. Σχεδόν ένα μήνα τώρα, υποβαθμίζεται βάναυσα η στοιχειώδης λογική των μελών του συλλόγου, από μια ομάδα που ενώ αποδεικνύεται αρωγός αυτής της έκρυθμης κατάστασης, φιλοδοξεί να διαχειριστεί αυθαίρετα την σωτηρία του συλλόγου, παρακάμπτοντας την νόμιμα εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή.
Η μοναδική λύση στο σημερινό αδιέξοδο, είναι η διεξαγωγή ήρεμων και πολιτισμένων εκλογών , μέσω των οποίων ο σύλλογος θα απαλλαχτεί από τις παθογένειες του πρόσφατου παρελθόντος και γυρίζοντας την πλάτη στις νηπιακές συμπεριφορές του τύπου “είπα-ξείπα”, θα δρομολογήσει την επιστροφή του στα ήσυχα νερά της ομαλότητας.
Άλλωστε η παρατεταμένη και προοδευτικά εντεινόμενη κρίση, δείχνει να οδηγεί τον σύλλογο στο κρεβάτι του Προκρούστη για “διαμελισμό” και τέτοιου είδους πράξεις, θεωρώ ότι δεν έχουν θέση στο μυαλό κάθε λογικά σκεπτόμενου ανθρώπου.
Όσον αφορά στο θλιβερό φαινόμενο άσκησης ψυχολογικής βίας και στην εκτόξευση απειλών που είχαν σαν αποδέκτες κάποια από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, δεν θα ήθελα να τα σχολιάσω, καθώς η δέουσα απάντηση σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, πιστεύω ότι θα δοθεί οσονούπω με το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6782&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 11.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote