Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Μειωμένος ο αριθμός των αντιπροσώπων στην επαναληπτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας
Μειωμένος ο αριθμός των αντιπροσώπων στην επαναληπτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Εκτύπωση E-mail
17.10.11

Μειωμένος ήταν ο αριθμός των οικονομικώς τακτοποιημένων αντιπροσώπων στην επαναληπτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία διεξήχθη το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου στο Σταθάκειο.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έγινε δημόσια ταυτοποίηση των οικονομικώς τακτοποιημένων συλλόγων, από την οποία προέκυψε και ο πραγματικός αριθμός των αντιπροσώπων που είχαν δικαίωμα ενεργής συμμετοχής σε ενδεχόμενη ψηφοφορία, ενώ στον πίνακα ανακοινώσεων της Ομοσπονδίας υπήρχε αναρτημένος ο σχετικός πίνακας για τυχόν επαλήθευση.

Το μέτρο αυτό έδειξε, ότι υπάρχει θέληση από την πλευρά της διοίκησης να ακολουθήσει το καταστατικό, καθόσον μαζί με όλους τους άλλους συλλόγους που αποκαλύφθηκε ότι δεν είχαν τακτοποιήσει εγκαίρως τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο ακόμα και σε συλλόγους, που οι αντιπρόσωποι τους αποτελούν εκλεγμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Στην συνέλευση παραβρέθηκε και η ομογενής δικηγόρος Κέιτ Χριστοφοράτου, η οποία προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για δικαστής στο Ανώτατο δικαστήριο του Κουϊνς . Η κ. Χριστοφοράτου έχει συμπληρώσει 27 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με την δικηγορία , ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοαμερικανών δικηγόρων Νέας Υόρκης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, παρουσιάζοντας την κ. Χριστοφοράτου στους ομογενείς, ζήτησε να υποστηρίξουν την προσπάθεια εκλογής της ανεξαρτήτως κόμματος , καθόσον αποτελεί μεγάλη τιμή για την ομογένεια, η κατάκτηση μιας τέτοιας θέσης στο δικαστικό σώμα από μια Ελληνοαμερικανίδα.
Η κ. Χριστοφοράτου εστιάστηκε στην απουσία Ελληνοαμερικανών δικαστών από την έδρα του Κουϊνς, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους ομογενείς να δραστηριοποιηθούν και να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία της 8ης Νοεμβρίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα να εκλέξει ένα δικό της παιδί στις υψηλές θέσεις της δικαστικής εξουσίας της Νέας Υόρκης.
Από την ανάγνωση των πρακτικών της τελευταίας γενικής συνέλευσης πρόεκυψε, ότι η προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας υπό τον κ. Δ.Καλαμαρά, ουδέποτε απέστειλε απάντηση στην επιστολή που είχε στείλει ο πολιτικός μηχανικός Γ. Τζώρτζης, μέσω της οποίας ενημέρωνε την τότε διοίκηση για τις εκκρεμότητες που υπήρχαν με την πολεοδομικές αρχές της Νέας Υόρκης και αφορούσαν στον έλεγχο λειτουργίας των συστημάτων πυρόσβεσης στην κουζίνα του Σταθάκειου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δ.Καλαμαράς, εκ παραδρομής αναφέρθηκε το όνομα του κ. Τζώρτζη, καθόσον η Ομοσπονδία είχε αποστείλει τότε σχετική επιστολή προς τον κ. Γ. Γεωργόπουλο, ζητώντας του να ερευνήσει το θέμα και να δώσει υπεύθυνη απάντηση.
Για το ίδιο θέμα η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, μετά από έρευνα που έκανε στα πρακτικά συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της διετίας 2008-2010, επέδωσε επιστολή προς τον κ. Γ.Τζώρτζη, μέσω της οποίας επιβεβαιώνει ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν προκύπτει από την επίσημη αλληλογραφία της Ομοσπονδίας ,ότι εστάλη καμία απάντηση στην αρχειοθετημένη δική του επιστολή, αλλά δεν υπάρχει και κάποια άλλη απόδειξη, που να βεβαιώνει ότι ζητήθηκε η συμβολή του στην τακτοποίηση των προβλημάτων (violation) στο Σταθάκειο, γεγονός που αποδεικνύει την αδιαφορία των τότε διοικούντων για την επίλυση αυτού του σημαντικού προβλήματος.
Στην συνέχεια ο γενικός γραμματέας Π.Γαλάτουλας, διάβασε μια επιστολή της Ομοσπονδίας με αποδέκτη τον κ. Ν.Ράλλη, μέσω της οποίας το σημερινό διοικητικό συμβούλιο καταδικάζει τις απαξιωτικές φήμες που κυκλοφορούσαν εις βάρος του από ανεύθυνα άτομα, ενώ παράλληλα βεβαιώνει, ότι κατά την διάρκεια της συνεργασίας που είχε η Ομοσπονδία με το ασφαλιστικό γραφείο που διατηρεί ο υιός του, δεν υπήρξε καμία παράλειψη σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη της Ομοσπονδίας, αντίθετα δε, λειτούργησε υποδειγματικά μέσα στα πλαίσια του νόμου.
Παράλληλα η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, αποφάσισε να αναιρέσει από τα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων, τις όποιες απαξιωτικές συζητήσεις είχαν καταγραφεί σχετικά με το ίδιο θέμα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν απόντος του κ. Ν.Ρἀλλη, ενώ ταυτόχρονα τον παρακάλεσε να ξεχάσει την πικρία του για τα ατυχή αυτά γεγονότα και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον οργανισμό όπως παλιά.
Στην αναφορά που έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στο διήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ- ΑΠ’ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ” που διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία από την πολιτιστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα εστιάστηκε στην εμφανή απουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τις εν λόγω εκδηλώσεις, η οποία όπως ανέφερε τον πείραξε λίγο.
Ο κ. Τσεκερίδης επανέλαβε ότι, “ αποτελεί μέρος των καθηκόντων των μελών του διοικητικού συμβουλίου να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας”. Στην συνέχεια ο πρόεδρος αναφέρθηκε στις δωρεές που έγιναν, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσόν για την εγκατάσταση του κλιματισμού από τους κ.κ. Ν.Γαβαλά και Γ. Κίτσιο με αντίστοιχα ποσά των 1.000 δολαρίων έκαστος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρώτη δωρεά των 500 δολαρίων, που κατατέθηκε στην προηγούμενη γενική συνέλευση από τον κ. Γ.Αλεξἰου.
Ο κ. πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης, στην διεξαγωγή της μικρής παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου1940, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 30η Οκτωβρίου στην Αστόρια, ενώ στην συνέχεια θα επακολουθήσει γιορτή στο Σταθάκειο παρουσία του κ. Π.Ψωμιάδη, ο οποίος θα ευρίσκεται τις ημέρες εκείνες στην πόλη μας, προκειμένου να τιμηθεί από τον σύλλογο Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης.
Αναφερόμενος στην νέα ασφαλιστική κάλυψη του κτηρίου της Ομοσπονδίας ο κ. Τσεκερίδης, γνωστοποίησε στους παρόντες ότι το κόστος της θα αγγίξει τις 8.200 δολάρια και συμπεριλαμβάνει και την κάλυψη της εθνικής παρέλασης στην 5η λεωφόρο .
Για ανεπιθύμητες καταστάσεις που δεν τιμούν την Ομοσπονδία και αφορούν τις ενοικιάσεις της αίθουσας της Ομοσπονδίας σε μη μέλη του οργανισμού μίλησε ο κ. Τσεκερίδης, ξεκαθαρίζοντας δημόσια ότι από εδώ και στο εξής η αίθουσα θα ενοικιάζεται μέχρι τις 01.00 μετά τα μεσάνυχτα και θα υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες (προσωπικό ασφαλείας –ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη εκδηλώσεων) , που θα εξασφαλίζουν νομικά την Ομοσπονδία .
Για τα “παρατράγουδα” των ενοικιάσεων της ισόγειας αίθουσας στο Σταθάκειο που δημιουργούνται από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, δημιουργούν φασαρίες και καυγάδες, μίλησε ο υπεύθυνος κτηρίου της Ομοσπονδίας Δ. Βεκιαρέλλης, επισημαίνοντας την ανάγκη να σταματήσουν αυτού του είδους οι ενοικιάσεις και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Ομοσπονδίας με του γείτονες.Την επιβολή μέτρων που θα θωρακίζουν την Ομοσπονδία από τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις πρότεινε ο ιατρός Φρίξος Γκούσης, τονίζοντας ότι “εάν τα προτεινόμενα μέτρα δεν αποδώσουν, θα πρέπει να σταματήσουν αυτού του είδους οι ενοικιάσεις”.“Ενοικιάζαμε τις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας επί οκτώ χρόνια και ποτέ δεν είχαμε παρόμοια προβλήματα “, ανέφερε ο Γ! Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτριος Δημητρίου, ο οποίος τόνισε ότι “υπάρχει πρόβλημα με την διαχείριση του κτηρίου και την έξαρση βίας που παρατηρείτε. Επί των ημερών μας επιβάλλαμε την παρουσία τεσσάρων ιδιωτικών αστυνομικών σε αυτές τις εκδηλώσεις των Ισπανόφωνων και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα”.
“Πρέπει να προστατεύσουμε την περιουσία και το κύρος της Ομοσπονδίας και δεν θα διστάσουμε να σταματήσουμε αυτές τις ενοικιάσεις εφόσον υπάρξει πρόβλημα” τόνισε ο κ. Τσεκερίδης , ενώ ο εκπρόσωπος του συλλόγου των Αργοναυτών Νέας Υόρκης Α.Σκοτίδας, κατέθεσε πρόταση να σταματήσουν οι ενοικιάσεις των εγκαταστάσεων της Ομοσπονδίας σε άτομα που δεν ανήκουν στο δυναμικό της. Την πρόταση δευτέρωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Δ.Σερέτης, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο η πρόταση δεν ετέθη σε ψηφοφορία, καθόσον ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε να δοθεί μια περίοδος χάριτος στις ενοικιάσεις, προκειμένου να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για τις ανάγκες συντήρησης του κτηρίου.
Έτσι ο κ. Α.Σκοτίδας τροποποίησε την πρόταση του και η νέα πρόταση ανέφερε ότι θα πρέπει να διακοπούν έστω και προσωρινά αυτού του είδους οι ενοικιάσεις, ενώ παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη να συσταθεί μια ομάδα εργασίας, που θα προτείνει νέους κανόνες για τις ενοικιάσεις του κτηρίου. Δέχθηκε δε να αποσύρει την πρόταση του, εφόσον υπάρξει δέσμευση από το συμβούλιο να επανεξεταστούν οι ενοικιάσεις σε μη μέλη του οργανισμού. Παρόλα αυτά η προτεινόμενη δέσμευση δεν εδόθη από την ηγεσία της Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα να αιωρείται στο κενό το σοβαρό θέμα των ενοικιάσεων, το οποίο μετά τα καλοκαιρινά επεισόδια έχει αναδειχθεί σε σοβαρό σημείο τριβής με τους γείτονες.
Την γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, σχετικά με την νομιμότητα χρήσης αλκοόλ εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του οργανισμού ζήτησε ο κ. Δ.Πανάγος, ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο νομικός σύμβουλος Β.Σφυρόερας ήταν παρών στην συνεδρίαση, ο κ. Τσεκερίδης δεν του απηύθυνε τον λόγο, αιτιολογώντας ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εξεταστεί το θέμα.
Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε ο κ. Ντίνος Ράλλης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προστατευθεί η περιουσία και το μέλλον της Ομοσπονδίας, από τυχόν προβλήματα πού μπορεί να προκύψουν από την κατανάλωση αλκοόλ εντός του κτηρίου και κάλεσε την διοίκηση να εξετάσει σοβαρά αυτό το θέμα, λαμβάνοντας και την γνωμάτευση του νομικού της σύμβουλου. Στην ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων με τους γείτονες εστιάστηκε ο κ. Γ.Αλεξίου, ο οποίος σχολιάζοντας τις προθέσεις των διοικούντων την Ομοσπονδία να πραγματοποιήσουν ένα πολιτιστικό φεστιβάλ κλείνοντας την 29η οδό, υπενθύμισε ότι εφόσον οι γείτονες δεν ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα τους, να μην ελπίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν στην έκδοση της σχετικής άδειας.Τέλος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης ανακοίνωσε την έναρξη των πανομογενειακών συγκεντρώσεων για την προετοιμασία της παρέλασης στην 5η λεωφόρο και κάλεσε τους ομογενείς να παραβρεθούν στην πρώτη συνέδριαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 20η Οκτωβρίου.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6779&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 18.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote