Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Εκτύπωση E-mail
14.10.11

 

Νέα Υόρκη

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στην Ουάσιγκτον, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε:


 

«Εκτός από την κα Λαγκάρντ συναντήθηκα σήμερα στην Ουάσιγκτον, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Ιλιάνα Ρος-Λετίνεν, τον Υφυπουργό για Οικονομικές, Ενεργειακές και Γεωργικές Υποθέσεις κ. Ρόμπερτ Χόρματς και τον Βοηθό Υφυπουργό, Αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Έρικ Ρούμπιν και την Γερουσιαστή Ολύμπια Σνόου.

Σε όλους τους συνομιλητές μου, υπογράμμισα τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει την Ελλάδα να μην ξεφεύγει από την αυστηρή τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, κατά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και των Διεθνών της Σχέσεων.

Στον κανόνα αυτό, στηρίζονται και τα πάγια εθνικά ζητήματα της χώρας, είτε πρόκειται για το Κυπριακό, όπου υποστηρίζουμε τις συνομιλίες μέσω του ΟΗΕ, είτε την επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, είτε για τον καθορισμό της ΑΟΖ, ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία με αναπτυξιακές προεκτάσεις για την Ελλάδα, είτε για το Πατριαρχείο και τον οικουμενικό ρόλο του, είτε για την ονομασία της FYROM , όπου παραμένουμε σταθεροί στις αποφάσεις του Βουκουρεστίου και στηρίζουμε τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, είτε για τη στάση της απέναντι στην «Αραβική Άνοιξη» και το Παλαιστινιακό.

Πρέπει να πω, ότι δεν υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις από αμερικανικής πλευράς, και υπήρξε κατανόηση των θέσεών μας.

Την Παρασκευή ξεκινώ μια νέα σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη».

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6771&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 14.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote