Αρχική arrow EDITORIAL arrow Το μανιφέστο της εκτροπής
Το μανιφέστο της εκτροπής Εκτύπωση E-mail
11.10.11

 

Το μανιφέστο της εκτροπής

 

Οι “θερμοί Αθηναϊκοί χαιρετισμοί” αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα της εκτροπής, την οποία προφανώς πλέον απεργάζεται η ομάδα των ήδη παραιτηθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου από τον σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης, ενώ το δεύτερο δείγμα της αμετροέπειας τους, γνωστοποιήθηκε μέσω μιας καταχώρησης στην ημερήσια εφημερίδα της πόλης μας.

Προφανώς ο πρώην πρόεδρος και οι παραιτηθέντες σύμβουλοι των οποίων τα ονόματα δεν αναφέρονται στην πρόσφατη καταχώρηση-καταγγελία τους, δεν έχουν αντιληφθεί καν το νόημα εκλογής μιας εφορευτικής επιτροπής , η οποία αν μη τι άλλο, εξελέγη να διεκπεραιώσει την ομόφωνη εντολή των μελών του συλλόγου για την διεξαγωγή νέων εκλογών.

Η πρόταση διεξαγωγής εκλογών έγινε αποδεκτή από όλα τα μέλη του συλλόγου, τα οποία έδωσαν το παρών στην γενική συνέλευση της 18ης Σεπτεμβρίου και στην οποία κανένας δεν εξέφρασε αντίθετη άποψη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου και της ομάδας του.

Η δε εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης και εξ όσων γνωρίζω, εκτός από την εντολή για διενέργεια νέων εκλογών , ανέλαβε επίσης να παραλάβει εντός πέντε ημερών, αυτά που κακώς δεν είχε παραδώσει εγκαίρως η πρώην πρόεδρος Χ.Κωστάκη.

Ωστόσο για να επανέλθω στο μανιφέστο της εκτροπής, το οποίο αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την άγνοια των παραιτηθέντων παραγόντων, θα ήθελα να σταθώ στις αιχμές που αφήνουν εκ των υστέρων, σχετικά με την συμμετοχή των μη οικονομικώς τακτοποιημένων μελών του συλλόγου στην πρόσφατη γενική συνέλευση.

Ως γνωστό, την ευθύνη ελέγχου συμμετοχής των οικονομικώς τακτοποιημένων μελών στην γενική συνέλευση της 18ης Σεπτεμβρίου, είχε αποκλειστικά και μόνον ο πρώην πρόεδρος και οι συνεργάτες του, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να ξεκαθαρίσουν το επίμαχο θέμα στην έναρξη της συνεδρίασης.

Όσον αφορά στην καταγγελία για την υποτιθέμενη παρανομία της εφορευτικής επιτροπής, να προκηρύξει νέες εκλογές, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται, καθόσον όλοι όσοι ήταν παρόντες σε αυτή την ταραχώδη συνεδρίαση, άκουσαν την σχετική πρόταση του κ. Δ.Φίλιου και συμφώνησαν στην προκήρυξη εκλογών και στην οικειοθελή παραίτηση του μέχρι τότε διοικητικού συμβουλίου.

Η εφορευτική επιτροπή ανέλαβε νομιμότατα και δημοκρατικά να δρομολογήσει την εκλογική διαδικασία και τηρώντας χαμηλούς τόνους, έμεινε αυστηρά προσηλωμένη στην εκτέλεση της εντολής που της ανέθεσαν ομόφωνα τα μέλη του συλλόγου.

Κατά συνέπεια τα οποιαδήποτε σενάρια παραβίασης του εσωτερικού κανονισμού του συλλόγου από την εφορευτική επιτροπή, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας αυτών που τα υποστηρίζουν.

Ελπίζω αυτή η ακατανόητη συμπεριφορά του πρώην προέδρου και της ομάδας του, να είναι η τελευταία κακή υπηρεσία που προσφέρουν στον σύλλογο .Οι εκλογές δεν είναι λύση αυτοκτονίας, αντίθετα αποτελούν ένδειξη σεβασμού προς τις δημοκρατικές διαδικασίες και πολύ περισσότερο προς το σώμα των μελών του συλλόγου, οι οποίοι αποφάσισαν την προσφυγή στην κάλπη αποφεύγοντας τον κίνδυνο της διάσπασης.

Την κρισιμότητα αυτή, προφανώς δεν μπορεί να την αντιληφθεί ο θίασος των παραιτηθέντων παραγόντων, που υποδύεται εκ των υστέρων τον ρόλο μιας δήθεν υπεύθυνης διοίκησης. Οι άνθρωποι έχουν παρασυρθεί από τον ρόλο τους και θεωρώντας ότι είναι το κέντρο της γης, έχουν πιστέψει ότι ο σύλλογος εξαρτάται κυριολεκτικά από τις δικές τους επιλογές.

Ωστόσο όλα τα παριστάμενα μέλη του συλλόγου στην γενική συνέλευση της 18ης Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν ομόφωνα την προσφυγή στις κάλπες και αλλοίμονο σε αυτούς που δεν θέλουν να το εμπεδώσουν και προσπαθούν με διάφορες αλχημείες να αλλοιώσουν τα συμφωνηθέντα, επιβάλλοντας την δική τους γνώμη.

Κάπου εκεί όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος της αποπομπής τους.

Επομένως, ας σκεφθούν ώριμα τώρα που έχουν το προνόμιο της επιλογής και πειθαρχώντας στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, να αφήσουν κατά μέρος τους λεονταρισμούς και την παρερμηνεία των αποφάσεων, που οδηγούν στο μονοπάτι της διάσπασης του συλλόγου.

Σάκη Σερέτη

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6769&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 15.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote