Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στις 5 Δεκεμβρίου
Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στις 5 Δεκεμβρίου Εκτύπωση E-mail
10.10.11

Συνάντηση με τον αμερικανικό αντιπρόεδρο Τζό Μπάιντεν, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα, θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις 5 Δεκεμβρίου. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενδεχομένως και με άλλους πολιτικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο κ. Μπάιντεν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία στις αρχές Δεκεμβρίου. "Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος θα συνεχίσει το διάλογο και τη στενή συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στην Κωνσταντινούπολη θα συμμετάσχει σε μια σύνοδο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί στην οποία του εξέφρασε "την πλήρη υποστήριξή του στην στρατηγική που προσδιορίστηκε" από Γαλλία και Γερμανία για την καταπολέμησή της, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος Ομπάμα "εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του για τη στρατηγική, που χάραξαν η Γαλλία και η Γερμανία για την επίτευξη συνολικής λύσης για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ", αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.


Οι κ.κ. Σαρκοζί και Ομπάμα "συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή κατά τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο της G20 στις Κάννες", καταλήγει η ανακοίνωση.


Συνάντηση Παπανδρέου - Βαν Ρομπάι

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και τις τελευταίες εξελίξεις επ' αυτού θα έχει ο πρωθυπουργός την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Οι δύο άνδρες είχαν τη Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία στα πλαίσια των διαβουλεύσεων για ως την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, η οποία τελικά προγραμματίστηκε για την 23η Οκτωβρίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6766&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων