Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ρέσλερ: "Εκτός συζήτησης η χρεοκοπία "
Ρέσλερ: "Εκτός συζήτησης η χρεοκοπία " Εκτύπωση E-mail
07.10.11

Την πρόθεση της Γερμανίας να στηρίξει την Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Ρέσλερ, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της χώρας μας, Γιώργο Παπανδρέου, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδή.

Στην συνάντηση του κ. Ρέσλερ με τον κ. Παπανδρέου, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμισι ώρα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, η κατάσταση στην Ελλάδα και η πορεία της οικονομίας καθώς και θέματα επιχειρηματικής φύσης και συνεργασίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φίλιπ Ρέσλερ μετέφερε το ενδιάφερον των Γερμανών επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα, ωστόσο όπως είπε θα πρέπει να επιλυθούν πρώτα γραφειοκρατικά εμπόδια, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλει για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησής τους.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, στις θυσίες, αλλά και την ωριμότητα του ελληνικού λαού, με το Γερμανό υπουργό να εκφράζει την εκτίμηση και το σεβασμό του, όπως και όλης της Ευρώπης, σε αυτές.

Στο θέμα των επενδύσεων, ο κ. Παπανδρέου στάθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, τονίζοντας πως η επένδυση στην Ελλάδα, είναι επένδυση στην Ελλάδα του μέλλοντος.

Ευ. Βενιζέλος: "Η βοήθεια θα αποπληρωθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ"

 

Στο μεταξύ, το ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της, σχετικά με τα δάνεια που λαμβάνει από τους ευρωπαίους εταίρους και θα τα αποπληρώσει μέχρι το τελευταίο ευρώ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρέσλερ υπογράμμισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να δώσει μάχη για τη στήριξη του ευρώ. "Μπορούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι εμείς, στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη για το νόμισμά μας και να το προστατεύσουμε από τις επιθέσεις", πρόσθεσε ο κ. Ρέσλερ.

Μ. Χρυσοχοϊδης: Θα ψηφιστεί νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των επενδύσεων
"Η χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης. Θέμα μας είναι η στήριξη όλων των κρατών της ευρωζώνης και της Ελλάδας, δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ, το πρωί μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Αιτία της κρίσης, τόνισε ο Ρέσλερ, είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας ενώ χαρακτήρισε πολυ καλές τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και επιχειρηματίες και έθεσε τρεις στόχους για την επίτευξη των οποίων θα υπογράφει αργότερα σήμερα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργών:

* Την πάταξη της γραφειοκρατίας για την οποία η γερμανική πλευρά θα βοηθήσει με know how προκειμενου όπως ανέφερε οι αποφάσεις να λαμβάνονται γρηγορότερα.


* Τη νομική ασφάλεια των επενδύσεων. Για το θέμα αυτο σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συζήτηση και το πρωί στη συνάντηση εργασίας των δύο υπουργών με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου με ιδιαίτερη αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις όπως η Siemens και τα ναυπηγεία.

* Τη χρηματοδότηση των επενδύσεων για την οποία ο κ, Ρέσλερ ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις με την Ευρωπαικη Τράπεζα Επενδύσεων και κάλεσε τους γερμανούς επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επενδυσεών τους στην Ελλάδα απο την τράπεζα KfW.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης ανήγγειλε την ψήφιση ως το τέλος του χρόνου νομοσχεδίου για διευκόλυνση των επενδύσεων, ενώ τόνισε ότι ο κύκλος εργασιών των γερμανικών επιχειρήσεων στη χώρα μας ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ ετησίως.

Χαρακτήρισε τη Γερμανία στρατηγικο εταίρο στο σχέδιο για την ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, σημείωσε τη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας μας στις εξαγωγές και τον τουρισμό και κατέληξε καλώντας τις γερμανικές επιχειρήσεις να στηρίξουν δυναμικά την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης με επενδύσεις που θα είναι αμοιβαία επωφελείς
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6754&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote