Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Θα τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα!"
"Θα τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα!" Εκτύπωση E-mail
06.10.11

Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τις επιπτώσεις που θα έχει για τους ευρωπαίους ηγέτες μία κατάρρευση της Ελλάδας, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ.

Μιλώντας στο περιοδικό της εφημερίδας "Die Zeit", ο κ. Σμιτ υποστήριξε ότι μία ελληνική χρεοκοπία θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη τόσο για τους Έλληνες όσο και την Ευρωζώνη, ωστόσο "δεν θα ήταν μία εξέλιξη που θα απειλούσε την ύπαρξή τους" (σ.σ. Ελλήνων και ευρώ).

Ωστόσο φέρνοντας μία νέα διάσταση στη συζήτηση, αναφέρει ότι το πολιτικό κόστος για τους ευρωπαίους ηγέτες- αν η Ελλάδα κατέρρεε- θα ήταν τεράστιο.

"Θα τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα!" τόνισε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο θα επέφερε ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στην αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως θεσμού.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα "ισχυρό πρόγραμμα εξυγίανσης", το οποίο όμως να μην περιορίζεται αποκλειστικά σε οικονομική βοήθεια.

Αυτό που δεν χρειάζεται- αναφέρει- είναι οι πιέσεις, το "κήρυγμα" και οι απειλές από τα άλλα μέλη της ΕΕ, "που την οδήγησαν σε ύφεση".

Παράλληλα αναφέρει ότι πιο σοβαρό πρόβλημα από το υψηλό χρέος, που αφορά άλλωστε αρκετές χώρες, είναι ο αχαλίνωτος τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι διεθνείς αγορές.

Υποστηρίζει ότι σε αυτές κάνουν κουμάντο "μονόφθαλμοι ανόητοι", λέγοντας ότι "τυφλό είναι εκείνο το μάτι τους που θα έπρεπε να βλέπει το κοινό καλό".

Ο πρώην καγκελάριος σημειώνει ότι "κάποιος πρέπει να τους συγκρατήσει", αλλά δεν βλέπει πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά στο αίσθημα των πολιτών στη Γερμανία, ότι "πετιούνται" χρήματα στην ελληνική βοήθεια, ο κ. Σμιτ σχολιάζει ότι αυτές οι απόψεις δημιουργούνται από τους πηχυαίους τίτλους των γερμανικών εφημερίδων.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6753&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote