Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης
Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
01.10.11

Του Σάκη Σερέτη

Ακόμα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έδειξαν με την απουσία τους, ότι δεν υποστηρίζουν τις αποφάσεις που οι ίδιοι ενέκριναν και η αδικαιολόγητη απουσία έντεκα μελών του, από την προχθεσινή απόπειρα σύγκλησης της πρώτης μετά τις καλοκαιρινές διακοπές γενικής συνέλευσης στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά.

Χαρακτηριστική ήταν η παντελής απουσία σύσσωμης της επταμελούς αντιπολιτευτικής ομάδας, ενώ από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης απουσίαζαν πέντε μέλη και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται, σχετικά με την παρουσία των οργάνων της συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα πρέπει να συντάσσει το ειδικό παρουσιολόγιο των συλλόγων, από το οποίο καθορίζεται και η εγκυρότητα συμμετοχής τους στις επερχόμενες εκλογές.

Έτσι ο αριθμός των 32 αντιπροσώπων που έδωσαν το παρών στην προχθεσινή προγραμματισμένη γενική συνέλευση, δεν ικανοποιούσε τα κριτήρια απαρτίας που ορίζει το ισχύον καταστατικό, με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί η αναβολή της γενικής συνέλευσης για τις 13 Οκτωβρίου 2011.

“Το νέο καταστατικό θα προβλέπει την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει σχετικά με την απαρτία των γενικών συνελεύσεων ” ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πέτρος Γαλάτουλας, τονίζοντας ότι “ ο απαιτούμενος αριθμός των αντιπροσώπων που θα καθορίζει την εγκυρότητα διεξαγωγή τους, θα ορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των οικονομικώς τακτοποιημένων συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας “.

Ο κ. Γαλάτουλας αναφέρθηκε επίσης στην διεξαγωγή της επερχόμενης μουσικής - ποιητικής παράστασης , η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο Σταθάκειο από την πολιτιστική ομάδα “ Καβάφης “ της Άνω Σύρου, καθώς επίσης και στην μουσική παράσταση της δεκαμελούς ορχήστρας της ίδιας ομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο.

Η είσοδος για την εκδήλωση της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κρατήσουν τις θέσεις τους, επικοινωνώντας με τα γραφεία της Ομοσπονδίας (718) 204-6500 ή με τον πρόεδρο της πολιτιστικής επιτροπής Αθανάσιο Αρώνη (347)387-2499 .Όσον αφορά στο Ελληνικό γλέντι του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου, η είσοδος καθορίστηκε στο συμβολικό ποσόν των 15 δολαρίων και περιλαμβάνει φαγητό και αναψυκτικά.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, σχετικά με την απουσία της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τις διεργασίες της γενικής συνέλευσης, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του κεντρικού συστήματος κλιματισμού στο Σταθάκειο, του οποίου μεγάλο μέρος της προϋπολογισθείσας δαπάνης (50.000) θα καταβληθεί από την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ως γνωστό, τα χρήματα με τα οποία θα συμβάλλει η πολιτεία της Νέας Υόρκης στην εκτέλεση του έργου, ανέρχονται στο ποσόν των 30.000 δολαρίων. Στο σημείο αυτό ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε, ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης προτρέπει να προτιμηθούν γυναίκες εργολάβοι ή εργολάβοι διαφόρων μειονοτήτων.

Ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να καθιερωθεί ο Μάρτιος, σαν τον μήνα της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι “είμαστε απόντες από αυτή την πολιτιστική εξίσωση, ενώ θα μπορούσαμε να προωθήσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας, όπως κάνουν τόσες άλλες εθνότητες που συνυπάρχουν μαζί μας στον ίδιο χώρο”.

Κατά την διάρκεια αυτής της ανεπίσημης συζήτησης, ο κ. Ντίνος Ράλλης ζήτησε να μάθει πόσοι σύλλογοι έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά μέχρι σήμερα, γεγονός που θα μπορούσε να κρίνει την εγκυρότητα των παρισταμένων αντιπροσώπων των συλλόγων –μελών, οι οποίοι υπέγραψαν στο βιβλίο παρόντων.

Η απάντηση που δόθηκε από τον γενικό γραμματέα Πέτρο Γαλάτουλα ήταν ελαφρώς απογοητευτική, καθόσον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδίας, μόνο 55 μέλη-σύλλογοι έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι στιγμής.

Τέλος, την εμφανή απουσία αξιόλογης παρουσίας Ελληνοαμερικανών ηγετών στον ευρύτερο χώρο ανέφερε ο καθηγητής Βασίλειος Πετράτος, τονίζοντας ότι “έχουμε αποτύχει σαν οργάνωση σε αυτό το σημαντικό θέμα”.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6745&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 02.10.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote