Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Πού είναι η κάθαρση;
Πού είναι η κάθαρση; Εκτύπωση E-mail
29.09.11

Του Σάκη Σερέτη

Οι μέχρι τώρα χειρισμοί της διοίκησης στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης στο θέμα της αυτοκάθαρσης του οργανισμού, αποδεικνύουν αυτό που η στήλη ισχυρίζεται εδώ και πολύ καιρό.

Μια σειρά από σοβαρές παραβιάσεις του εσωτερικού κανονισμού της Ομοσπονδίας, οι οποίες έχουν καταγγελθεί εγγράφως πριν από 15 μήνες από την εφορευτική επιτροπή των εκλογών του 2010, εξακολουθούν να παραμένουν στο συρτάρι της αναμονής , καθόσον η παρούσα διοίκηση, επαναπαυόμενη στις δάφνες της περασμένης εκλογικής αναμέτρησης, άρχισε αποδεδειγμένα να εμφανίζει συμπτώματα επιλεκτικής απραξίας.

Είναι πλέον προφανές, ότι και οι δυο παρατάξεις που εναλλάσσονται στην εξουσία της “κραταιάς” τα τελευταία χρόνια, έχουν αποφασίσει να τοποθετήσουν στο ράφι της παραγραφής κάποια καραμπινάτα σκάνδαλα του πρόσφατου παρελθόντος , γιατί απλούστατα αγγίζουν τον ηγετικό τους πυρήνα.


Και ενώ όλοι περίμεναν ότι η παρούσα διοίκηση κάνοντας πράξη τις προεκλογικές της εξαγγελίες, θα έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στην γενική απαίτηση για κάθαρση και καταλογισμό ευθυνών στους παραβάτες του εσωτερικού κανονισμού της Ομοσπονδίας ,η μέχρι τώρα στάση της υπήρξε τουλάχιστον απογοητευτική.


Έτσι, η πολυδιαφημισμένη εξυγίανση εξακολουθεί να παραμένει στα αζήτητα, ενώ ο συμψηφισμός και η “αόρατη ” συγκάλυψη, αποτελούν την ανομολόγητη μέχρι στιγμής απάντηση των διοικούντων τον οργανισμό.


Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, ότι η “ γαλάζια ” ομπρέλα προστασίας που καλύπτει επιμελώς τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων ,θα συνεχίσει να καλύπτει τα “ δικά ” της τα παιδιά. Άλλωστε πως μπορεί κανείς να περιμένει γενναίες πρωτοβουλίες εξυγίανσης από τους ίδιους παράγοντες, πού είτε ήταν οι πρωταγωνιστές στο σκηνικό της ανομίας, είτε το ανέχθηκαν τηρώντας παθητική στάση προκειμένου να κρατήσουν την θέση τους στο διοικητικό συμβούλιο.


Όμως ερμηνεύοντας την μέχρι τώρα στάση του ιερατείου της “ κραταιάς ” , το οποίο περιέργως τοποθετεί τον εαυτό του στα υψηλότερα σκαλοπάτια του απυρόβλητου, διαπιστώνουμε την υιοθέτηση της Ναπολεόντειου τακτικής “προχωράμε και βλέπουμε “ .

Όμως το τέλος αυτής της τακτικής , να μην ξεχνάμε ότι οδήγησε στο Βατερλό

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6743&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 29.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >