Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Απονομή τιμητικής διάκρισης στον γερουσιαστή Μπεν Κάρντιν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής
Απονομή τιμητικής διάκρισης στον γερουσιαστή Μπεν Κάρντιν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής Εκτύπωση E-mail
26.09.11

Νέα Υόρκη
Στον Φιλέλληνα γερουσιαστή Μπεν Κάρντιν από την πολιτεία του Μέριλαντ απονεμήθηκε το βραβείο “Δικαιοσύνη για την Κύπρο” ,στα πλαίσια του ετήσιου τιμητικού δείπνου που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής το βράδυ της Παρασκευής στο “Terrace on the park” στο Φλάσιγκ Νέας Υόρκης.

Το βραβείο απένειμε ο πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ Πολ Σαρμπάνης, τον οποίο ο τιμώμενος διαδέχθηκε στην πολιτική την περίοδο του 2005, όταν ο Πολ Σαρμπάνης αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας , η υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, οι πρέσβεις στην Ουάσιγκτον Ελλάδας και Κύπρου, Βασίλειος Κασκαρέλλης και Παύλος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Νέας Υερσέης Ευάγγελος, η πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής Ιλιάνα Ρις-Λετίνεν, ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιάνναρης , η Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη και ο νεοεκλεγείς εκτελεστικός διευθυντής της ΑΧΕΠΑ Τζον Γροσομανίδης.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας , αφού συνεχάρη τον τιμώμενο καθώς και τους υπόλοιπους παρόντες Φιλέλληνες πολιτικούς , απέδωσε τα εύσημα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και τον πρόεδρο της Πανίκο Παπαπνικολάου, για το έργο που επιτελούν στην Ομογένεια και στα κέντρα αποφάσεων στην Ουάσιγκτον.
“Φεύγω από την Κύπρο δυστυχής” ανέφερε ο κ. Χριστόφιας , αποδίδοντας το γεγονός “στο εσωτερικό μέτωπο το οποίο έχει γίνει θρύψαλα ,επειδή όλα θυσιάζονται στον βωμό των σκοπιμοτήτων “.
“Όταν έρχομαι εδώ και σας βλέπω ενωμένους σαν μια γροθιά ,λέγω ότι υπάρχει ελπίδα”.
Αναφερόμενος στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, εστιάστηκε στην στάση των Ηνωμένων πολιτειών, ενώ παράλληλα εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους Αμερικανούς πολιτικούς οι οποίοι κατά την δική του άποψη, σώζουν την τιμή των ΗΠΑ σε ότι αφορά την Κύπρο και τον λαό της.
Ο κ. Χριστόφιας υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των γεωτρήσεων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ , αναφέροντας ότι και οι Τουρκοκύπριοι θα ωφεληθούν από την πιθανή εξόρυξη υδρογονανθράκων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Έλληνας πρέσβυς στην Ουάσιγκτον Βασίλειος Κασκαρέλλης , η πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής Ιλιάνα Ρις-Λετίνεν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Πανίκος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο βουλευτής του Στάτεν Αϊλαντ Μάϊκ Γκριμ.
Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο επιχειρηματίας Γεώργιος Τσούνης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6738&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote