Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Γκέι στον στρατό και ...χωρίς παραλλαγή
Γκέι στον στρατό και ...χωρίς παραλλαγή Εκτύπωση E-mail
22.09.11

Επειτα από χρόνια έντονων συζητήσεων και μήνες τελικών προετοιμασιών, ο αμερικανικός στρατός γύρισε και επισήμως χθες σελίδα στην ιστορία του ακυρώνοντας τον περιβόητο νόμο «μη ρωτάς, μη λες». Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε την πρέπουσα ανακοίνωση.

 Το Πεντάγωνο διοργάνωσε την πρέπουσα συνέντευξη Τύπου. Οσα μέλη του Κογκρέσου εξακολουθούν να αντιτίθενται στην αλλαγή έκαναν τις πρέπουσες απαξιωτικές δηλώσεις. Σε πολλά μπαρ όπου συχνάζουν στρατιωτικοί ανά τις ΗΠΑ διοργανώθηκαν οι πρέποντες εορτασμοί. Και ο «Τζέι Ντι Σμιθ», γνωστός ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι, μπόρεσε επιτέλους να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα: πρώτος υποσμηναγός Τζος Σίφριντ.

«Ανέκαθεν είχα την αίσθηση πως τους έλεγα ψέματα και πως δεν μπορούσα να είμαι μέλος της στρατιωτικής οικογένειας», δήλωσε στους «New York Times». «Νιώθω ότι τώρα έχω τη δυνατότητα να ξαναγνωρίσω τους συναδέλφους μου. Στα χριστουγεννιάτικα πάρτι, θα μπορώ να παίρνω μαζί τον άνθρωπο με τον οποίο έχω πράγματι σχέση. Είναι μεγάλη ανακούφιση». Ο νόμος «μη ρωτάς, μη λες» εγκρίθηκε το 1993 επί Μπιλ Κλίντον και υποχρέωνε τους ομοφυλόφιλους στρατιωτικούς να κρύβουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους υπό την απειλή της απόταξης. Κάπου 13.000 άνδρες και γυναίκες αποστρατεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας του και μπορούν τώρα να διεκδικήσουν την επιστροφή τους. Κάπου 4.000 ομοφυλόφιλους, όλοι εν ενεργεία στρατιώτες και αξιωματικοί, περιελάμβανε η μυστική ομάδα OutServe που είχε ιδρύσει ο υποσμηναγός Σίφριντ: τώρα πλέον μπορούν εφόσον το επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Ο Μπαράκ Ομπάμα, που είχε ταχθεί υπέρ της ακύρωσης του «μη ρωτάς, μη λες» ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία, υπέγραψε τον σχετικό νόμο τον Δεκέμβριο του 2010. Τέλη του περασμένου Ιουλίου, οι επικεφαλής του Πενταγώνου έστειλαν γραπτή διαβεβαίωση στο Κογκρέσο πως η νέα ρύθμιση δεν θα υπονομεύσει τη στρατιωτική ετοιμότητα. Ο στρατός ξεκίνησε τις σχετικές προετοιμασίες, το 97% του προσωπικού έχει ήδη παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον νέο νόμο. «Οταν ζεις με τον φόβο μήπως σε πιάσουν και σε διώξουν, καταλήγεις να σκέπτεσαι μόνον αυτό», έλεγε χθες ο υποσμηναγός Σίφριντ. «Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα έβλεπα την ακύρωση τού "μη ρωτάς, μη λες" στη διάρκεια της στρατιωτικής μου καριέρας».
 
ta nea
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6729&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote