Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική επιτροπή
Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική επιτροπή Εκτύπωση E-mail
22.09.11

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η μαραθώνια κυβερνητική επιτροπή στη Βουλή, την οποία ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε για την κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη αργά το βράδυ της Τρίτης με την τρόικα.

 

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ενδέχεται οι όποιες ανακοινώσεις γίνουν να μην περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για νέα μέτρα, αλλά να δίνουν το γενικότερο στίγμα των εξελίξεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Στο μεταξύ, «ικανοποιητική πρόοδος» σημειώθηκε στις συζητήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της τρόικας, σύμφωνα με νυχτερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της έκτης δόσης.
Το προσεχές Σαββατοκύριακο οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στην Ουάσιγκτον, στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία θα μετάσχει ο κ. Βενιζέλος.

Στις 11:30 το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Συνεχίστηκε σήμερα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Στην συζήτηση από ελληνικής πλευράς μετείχαν, επίσης ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής κ. Γιώργος Ζανιάς.

Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος. Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος.

Το σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες.

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Για ικανοποιητική πρόοδο στις συνομιλίες έκανε λόγο και πηγή της τρόικας, σύμφωνα με το Reuters. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο αισιόδοξος για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6727&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote