Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΠΡΩΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΡΩΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Εκτύπωση E-mail
18.09.11

Η καλοκαιρινή περίοδος φαίνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά στην ψυχολογία των διοικούντων στην Ομοσπονδία και η πρώτη συνεδρίαση τους μετά τις διακοπές πραγματοποιήθηκε ήρεμα και πολιτισμένα.
Ο πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης καλωσορίζοντας όλους τους συνεργάτες του, αναφέρθηκε στις καλοκαιρινές δραστηριότητες και στην οργανωτική συμμετοχή της Ομοσπονδίας στις μουσικές βραδιές που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Αθηνών .

Σχετικά με τις καλοκαιρινές ενοικιάσεις της ισόγειας αίθουσας στο “Σταθάκειο”, ο κ. Τσεκερίδης ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν κάποιες “αψιμαχίες”, για τις οποίες έγινε αποδέκτης παραπόνων από το γραφείο του δημοτικού συμβούλου της περιοχής Πίτερ Βαλόουν Τζούνιορ.
Ο πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά, ότι η μεγάλη χρονική διάρκεια αυτών των ενοικιάσεων που σε κάποιες περιπτώσεις παρατείνονταν μέχρι τις 4 το πρωί, ήταν η βασική αιτία που δημιουργήθηκαν αυτές οι “ αψιμαχίες” και είπε ότι στο μέλλον, η αίθουσα θα πρέπει να κλείνει το αργότερο λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Την αντίθεση του σχετικά με τις προβληματικές ενοικιάσεις σε άτομα που δεν ανήκουν στο δυναμικό της Ομοσπονδίας και οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα, την διατάραξη της κοινής ησυχίας και την ρήξη των σχέσεων με την γειτονιά εξέφρασε ο κ. Γεώργιος Πελεγρίνης, αναφέροντας ότι οι καυγάδες και οι ξυλοδαρμοί που έγιναν λόγω της ανεξέλεγκτης χρήσης αλκοόλ από τους καλοκαιρινούς ενοικιαστές , θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά νομικά προβλήματα στην Ομοσπονδία.
Ο κ. Πελεγρίνης εστιάστηκε επίσης στην παντελή απουσία εκλεγμένων στελεχών της Ομοσπονδίας, οι οποίοι θα έπρεπε να διαχειριστούν υπεύθυνα τις ενοικιάσεις του κτηρίου, αποτρέποντας αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Δ. Καλαμαράς, ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τον πρόεδρο Η.Τσεκερίδη ,καθώς όπως ανέφερε, θα μπορούσε να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα για την Ομοσπονδία.
Την δημιουργία μιας πενταμελούς επιτροπής που θα επιμεληθεί την διαδικασία εγκατάστασης κεντρικού συστήματος κλιματισμού στο Σταθάκειο, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και η σχετική πρόταση θα κατατεθεί προς έγκριση από τα μέλη της γενικής συνέλευσης, η οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2011.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης , η πολιτεία της Νέας Υόρκης ενέκρινε σχετική δαπάνη ύψους 30.000 δολαρίων για την εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην διαδικασία δημοπράτησης του έργου η οποία θα πραγματοποιηθεί με σφραγισμένες ενυπόγραφες προσφορές από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.
Την εν λόγω επιτροπή απαρτίζουν οι κ.κ. Γεώργιος Παράλεμος, Απόστολος Σκοτίδας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Χρήστος Βουρνάς , Γεώργιος Καλύβας και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βασίλης Σφυρόερας.
Η επιτροπή θα αναλάβει να πραγματοποιήσει μια έρευνα αγοράς και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο τύπο κλιματιστικού που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κτηρίου της Ομοσπονδίας.
Για τον σκοπό αυτό, το οικονομικό επιτελείο της Ομοσπονδίας κατέθεσε προϋπολογισμό ύψους 50.000 δολαρίων, ο οποίος εγκρίθηκε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και θα παρουσιαστεί στην επόμενη γενική συνέλευση προς έγκριση.
Στην παρουσίαση του βιβλίου “Ὁ Νάνσεν και το Ελληνικό προσφυγικό πρόβλημα 1922-1924”του αείμνηστου καθηγητή Χάρη Ψωμιάδη αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ ψηφίστηκε ομόφωνα πρόταση που κατέθεσε ο κ. Παναγιώτης Μιχαλέας, προκειμένου η Ομοσπονδία να συμβάλλει με το ποσόν των 1.000 δολαρίων στα έξοδα εκτύπωσης του εν λόγω βιβλίου. Η ίδια πρόταση περιλαμβάνει και την χρηματοδότηση δυο υποτροφιών της τάξεως των 500 δολαρίων έκαστη, εις μνήμη του καθηγητή Χάρη Ψωμιάδη, οι οποίες θα δοθούν στο κέντρο Νεοελληνικών και Βυζαντινών σπουδών του Κολεγίου του Κουίνς.
Στις προσεχείς δραστηριότητες της πολιτιστικής επιτροπής αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Αθανάσιος Αρώνης, οι οποίες περιλαμβάνουν την μουσικοποιητική παράσταση “Κ.Π.Καβάφης-απ’έξω και τραγουδιστά”, την οποία θα παρουσιάσει η ομάδα “Καβάφης”του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Σύρου, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Ομοσπονδίας.
Επίσης το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, η ορχήστρα της ίδιας ομάδας θα εμφανιστεί στην ίδια αίθουσα ερμηνεύοντας γνήσια Ελληνικά τραγούδια.
Τέλος εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο, ο τελικός οικονομικός απολογισμός της παρέλασης του 2011, όπως επίσης και ο προϋπολογισμός της επόμενης παρέλασης, ο οποίος ανέρχεται στο ποσόν των 417.000 δολαρίων.
Επίσης εγκρίθηκε και ο οικονομικός προϋπολογισμός λειτουργίας της Ομοσπονδίας για τον επόμενο χρόνο, ο οποίος ανέρχεται στο ποσόν των 146.000 δολαρίων.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6721&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 18.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote