Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Εκτύπωση E-mail
16.09.11

Νέα Υόρκη

Επίσκεψη στις ΗΠΑ από τις 17έως τις 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εναρκτήριες εργασίες της 66ης Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ στη Νέα Υόρκη και να πραγματοποιήσει επαφές στην Ουάσιγκτον.

Τον κ. Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Την Νέα Υόρκη αναμένεται επίσης να επισκεφθεί και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να συμμετάσχει στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Μη-Μεταδιδόμενων Ασθενειών (19-20 Σεπτεμβρίου).

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο κ Παπανδρέου θα συναντηθεί το πρωί με εκπροσώπους Εβραϊκών Οργανώσεων και αργότερα με τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε., Ban ki Moon

Την επόμενη ημέρα (19/9) ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του NYSE Euronext, Duncan Niederauer. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmud Abbas και το βράδυ θα εκφωνήσει ομιλία στο δείπνο “Annual Leadership Forum” που διοργανώνει το Foreign Policy Association.


Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει επαφές με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner, την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ileana Ros-Lehtinen, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Banking, Housing, and Urban Affairs της Γερουσίας, Tim Johnson και τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, ενώ το απόγευμα θα εκφωνήσει ομιλία στο Peterson Institute for International Economics.


Την Τετάρτη (21/9) ο κ. Παπανδρέου θα έχει διμερείς συναντήσεις με ξένους ηγέτες, μεταξύ αυτών τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Hamad Bin Khalifa Al-Thani, το Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II Bin Al Husein και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Το ίδιο βράδυ θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barak Obama, προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Boris Tadic, τον ηγέτη του Κοσόβου Hashim Thaci και την Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Iveta Radicova και το βράδυ θα παραστεί σε δεξίωση προς τιμήν της Ομογένειας.

Την τελευταία ημέρα (23/9) ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Nabil El-Araby και με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan και θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Το πρόγραμμα του κ. Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ, το απόγευμα της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της Υπουργικής εβδομάδας και στο περιθώριο των εργασιών τηςΓενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο ΥΠΕΞ κ. Λαμπρινίδης θα συμμετάσχει σε σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων με ομολόγους του και εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ο ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει στο Συμπόσιο Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, όπου θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο «Promoting dialogue, understanding and countering the appeal of terrorism». Την ίδια ημέρα, θα συμμετάσχει, επίσης, σε συνάντηση με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την οποία διοργανώνουν το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης και τα Υπουργεία Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Λουξεμβούργου.

Ο κ. Υπουργός θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση για τη Λιβύη στο πλαίσιο της ομάδας «Φίλων της Λιβύης» (Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου), στις συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας (Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου) και των ΗΠΑ (Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου), καθώς και στις συναντήσεις Περιφερειακών Οργανισμών, του ΟΣΕΠ (Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου) και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου).

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο (Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 μ.μ) και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε Αμερικανικά δίκτυα (CNBC, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου) και διεθνή πρακτορεία (AP, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου) .


 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6717&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 16.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote