Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέα βόμβα από Ραγκούση
Νέα βόμβα από Ραγκούση Εκτύπωση E-mail
14.09.11

Φωτιά στον κλάδο των μεταφορών έβαλε η απόφαση του υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση να απελευθερωθεί το επάγγελμα των ιδιοκτητών φορτηγών πιθανότατα έως το τέλος του έτους αντί για το καλοκαίρι του 2013, και πλέον φορτηγατζήδες και ιδιοκτήτες ταξί συγκροτούν κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων.

Οι βουλευτές στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ είχαν προετοιμάσει τις παρεμβάσεις τους για τα ταξί, όμως ο κ. Ραγκούσης πέταξε τη "βόμβα" ανακοινώνοντας ότι μέσα στο νομοσχέδιο θα ενταχθεί ρύθμιση που θα καταργεί τη μεταβατική περίοδο για την απελευθέρωση των φορτηγών. «Το άνοιγμα θα είναι πλήρες, ολοκληρωμένο, άμεσο και με κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ.

Την ώρα που λαμβάνουμε τόσο δύσκολα μέτρα για τον ελληνικό λαό, θα ήταν τουλάχιστον ανήθικο και άδικο η κυβέρνηση να συναλλάσσεται με συντεχνίες προκειμένου να διατηρήσουν άδικα προνόμια», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών», δήλωσε ο υπουργός. Η απόφαση του κ. Ραγκούση υλοποιεί ουσιαστικά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ότι θα έρθουν μπροστά όλες οι προθεσμίες για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Εδικά για τα φορτηγά, είχε εκφραστεί δυσαρέσκεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι με τη μεταβατική περίοδο δεν είχε προχωρήσει η απελευθέρωση και το ζήτημα ανέβηκε στη λίστα των προτεραιοτήτων. Ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι προέβλεπε τριετή μεταβατική περίοδο με σταδιακή απομείωση της εισφοράς για άδεια φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ κατά 30% την 1/1/2011, κατά 35% τον Ιανουάριο του 2012 και κατά 35% το καλοκαίρι 2013, ώστε το αντίτιμο να είναι πλέον μηδενικό. Τώρα, το αντίτιμο θα γίνει μηδενικό έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες! Το νέο έφτασε αμέσως στους κόλπους των ιδιοκτητών φορτηγών οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο για να αποφασίσουν κινητοποιήσεις, πιθανότατα από κοινού με τους αυτοκινητιστές ταξί.


«Θέλουν να μας βγάλουν στον δρόμο για να κρύψουν τις απολύσεις στο Δημόσιο. Θα ενωθούμε με τα ταξί και πάμε να πολεμήσουμε οτιδήποτε μας παραβιάζει τα κοινωνικά, οικονομικά και περιουσιακά δικαιώματα», είπε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μεταφορών κ. Γιώργος Τζωρτζάτος.


Adesmeytostypos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6712&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 15.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote