Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σεμνά, ταπεινά και πλαγίως
Σεμνά, ταπεινά και πλαγίως Εκτύπωση E-mail
23.10.07

Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, όσοι ολοκληρώνουν τις υπηρεσίες τους στο Μαξίμου αντί να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις ή να απολυθούν, μονιμοποιούνται και εντάσσονται σε Βουλή και ΥΠΕΣ, αποκαλύπτουν τα Νέα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο κύριο θέμα της η εφημερίδα, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση τροπολογία που προβλέπει την μονιμοποίηση εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ όσων στελεχώνουν υπηρεσίες του Μαξίμου......

αλλά επίσης και προνομιακών μετατάξεων στη Βουλή και την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, οι ειδικοί σύμβουλοι και ειδικοί συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου «διατηρούν στη νέα υπηρεσία τους όρους κάθε άλλης ειδικής ρύθμισης που ισχύει γι΄ αυτούς στην υπηρεσία από την οποία προέρχονται», δηλαδή θα έχουν όλα τα προνόμια που είχαν κατά την προηγούμενη περίοδο ανεξαρτήτως της υπηρεσίας που προσφέρουν.

Αντίστοιχες «ευεργετικές» αλλαγές προβλέπονται και για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, για να μην υπάρξει πρόβλημα απορρόφησης, με άλλη διάταξη συνιστώνται 45 θέσεις μόνιμου προσωπικού στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα υποδεχθεί το προσωπικό του Μαξίμου, αναφέρουν τα Νέα.

Μέχρι σήμερα οι υπάλληλοι που στελέχωναν τις υπηρεσίες αυτές είτε επέστρεφαν στις θέσεις τους είτε απολύονταν από τον πρωθυπουργό, αυτός δηλαδή που υπέγραφε και την πρόσληψή τους αρχικά. Στη σχετική διάταξη αναφέρεται ρητά ότι η απόλυση «δεν δημιουργεί δικαίωμα αποζημίωσης του απολυόμενου», τονίζει το δημοσίευμα.

Η πρακτική αυτή καθορίστηκε από την αρχή της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα τηρήθηκε απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις που πήραν την εξουσία, αν και όπως φαίνεται η κυβέρνηση Καραμανλή επιδιώκει να αλλάξει αυτήν την πεπατημένη, για τα πάνω από 60 άτομα του προσωπικού στο πολιτικό γραφείο του Κ.Καραμανλή.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι (σε μία κωμικοτραγική σύμπτωση) η νέα διάταξη, έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει ζητήματα των Ανεξάρτητων Αρχών, εν πολλοίς δηλαδή στην απάντηση της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις Ζορμπά για τα ομόλογα, τις προσπάθειες της Αρχής για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών να βρεθεί η άκρη του νήματος στις παρακολουθήσεις κτλ.


    ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=671&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote