Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΝΔ: Συνελήφθη ψευδόμενος ο Βενιζέλος
ΝΔ: Συνελήφθη ψευδόμενος ο Βενιζέλος Εκτύπωση E-mail
13.09.11

ΣΤΟ στόχαστρο της ΝΔ βρίσκεται εκ νέου ο Βαγγ. Βενιζέλος μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις και την τροπή που πήραν οι διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» εν όψει της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου.

Στελέχη του κόμματος θέτουν ευθέως θέμα αξιοπιστίας για τον υπουργό Οικονομικών και τον καταγγέλλουν ότι παραπλάνησε (εξαπάτησε) τα κόμματα και τον ελληνικό λαό. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι μετά το πέρας των συνομιλιών με τα στελέχη της «τρόικας» ο κ. Βενιζέλος ισχυρίσθηκε δημόσια ότι δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα και ότι η διακοπή για ένα δεκαήμερο ήταν προσυμφωνημένη. Κι αυτό χωρίς κανέναν ενδοιασμό, κανέναν προβληματισμό, ενώ γνώριζε ότι η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τη διακοπή στις διαπραγματεύσεις αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, διότι η κυβέρνηση δεν είχε προωθήσει καμιά από τις διαρθρωτικές αλλαγές για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Οι τελευταίοι εξοργίσθηκαν κι εγκατέλειψαν άρον άρον τη χώρα μας απειλώντας ευθέως με μη καταβολή της 6ης δόσης. Η αποκάλυψη δεν ήρθε μέσω διαρροών, αλλά με τον πλέον επίσημο τρόπο, διά στόματος της Άνγκ. Μέρκελ, του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, του Όλι Ρεν και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων. Επιπλέον όλο αυτό είχε αποτέλεσμα να επιδεινωθεί το κλίμα για τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.


«Ο κ. Βενιζέλος είπε ψέματα και είναι βαθύτατα εκτεθειμένος» υπογραμμίζουν στελέχη της ΝΔ, προσθέτοντας: «Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο που ψεύδεται σε τόσο σημαντικά ζητήματα;». Πέραν αυτών, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών για λανθασμένους χειρισμούς και δη επαναλαμβανόμενους, που πλήττουν το κύρος της χώρας. «Βαδίζει από γκάφα σε γκάφα» λένε χαρακτηριστικά. Αναφέρονται συγκεκριμένα, πρώτον στους χειρισμούς του στο ζήτημα της Φινλανδίας, όπου η συμφωνία να δοθούν χρηματικές εγγυήσεις από τη χώρα μας όχι μόνο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πολλά επίπεδα, αλλά περιέπλεξε την υπόθεση του νέου πακέτου βοήθειας.

Ακόμη κατηγορούν τον κ. Βενιζέλο για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα μαγαζιά εστίασης, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή και έφερε απέναντί του επιχειρήσεις και καταναλωτές. Επιπλέον θα εντείνει περαιτέρω την ύφεση στην αγορά, με αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας. Η τρίτη κατά σειρά «γκάφα» του υπουργού Οικονομίας ήταν οι χειρισμοί του στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την «τρόικα», όπου συνελήφθη... ψευδόμενος ενώπιον του ελληνικού λαού.


paron


 


 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6708&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 13.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote