Αρχική arrow ΠΑΡΑΞΕΝΑ arrow Διαζύγιο δια... αντιπροσώπου
Διαζύγιο δια... αντιπροσώπου Εκτύπωση E-mail
13.09.11

Νέες υπηρεσίες στην Κίνα επιτρέπουν σε όποιον θέλει να χωρίσει να το κάνει όχι αυτοπροσώπως αλλά προσλαμβάνοντας έναν άγνωστο ο οποίος θα αναλάβει να ανακοινώσει για λογαριασμό του τα κακά μαντάτα στο έτερον ήμισυ.


 

Κατά κοινή ομολογία, ο χωρισμός είναι πράγμα δύσκολο, ψυχοφθόρο και συναισθηματικά φορτισμένο, συχνά όχι μόνο για εκείνον που τον πληροφορείται αλλά και για εκείνον που τον ανακοινώνει.


Ως εκ τούτου, προκειμένου να απαλλάξουν από το συναισθηματικό βάρος της εν λόγω στιγμής όχι και τους δύο αλλά μόνο τον ένα από τους άμεσα εμπλεκομένους, μια σειρά από νέες κινεζικές υπηρεσίες (όπως ο ιστοχώρος των "ευχάριστων χωρισμών" "Kaixin Fenshou Wang") επιτρέπουν σε όποιον θέλει να χωρίσει να το κάνει όχι αυτοπροσώπως αλλά δια αντιπροσώπου, προσλαμβάνοντας έναν άγνωστο ο οποίος θα αναλάβει να ανακοινώσει στο έτερον ήμισυ τα κακά μαντάτα.


Οι τιμές ξεκινούν από τα περίπου 24 ευρώ για κάθε χωρισμό και ανεβαίνουν ανάλογα με το "πακέτο" που θα επιλέξει κανείς. Όσο για την ανακοίνωση, αυτή μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου, e-mail ή SMS αλλά και ζωντανά από κοντά. Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση, ο αντιπρόσωπος εμφανίζεται εφοδιασμένος με μικρά δώρα προκειμένου να καταπραΰνει τον πόνο του "θύματος".


Σημειώνεται πως μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2011, στην Κίνα καταγράφηκαν 465.000 διαζύγια (κοινώς, 5.166 διαζύγια ημερησίως), αριθμός αυξημένος κατά 17,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


Ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6707&Itemid=31

Τελευταία ανανέωση ( 13.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων