Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διαμαρτυρία χιλιάδων Κύπριων δυο μήνες μετά τη φονική έκρηξη
Διαμαρτυρία χιλιάδων Κύπριων δυο μήνες μετά τη φονική έκρηξη Εκτύπωση E-mail
13.09.11

Χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό μέγαρο της Κύπρου, ζητώντας την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο μηνών από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η σύζυγος του αδικοχαμένου πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, Μαρία, η οποία διάβασε απόσπασμα από το έργο "Κυπριακή Συμφωνία" του Κύπριου ποιητή Θεοδόση Πιερίδη.

Στη συνέχεια μίλησαν συγγενείς θυμάτων, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν. Στις ομιλίες τους μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν έχουν κομματικό χαρακτήρα, ενώ απέρριψαν την προσπάθεια κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, που κάνουν σύγκριση της σημερινής κατάστασης με αυτή που οδήγησε το 1974 στο προδοτικό πραξικόπημα.

Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει ρυθμικά "Νικόλα μαζί σου, Χριστόφια παραιτήσου", όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νικόλας Ιωαννίδης, γιος του αδικοχαμένου πλοίαρχου, τον οποίο προσπάθησε να συλλάβει η Αστυνομία την περασμένη βδομάδα μετά την μαρτυρία του προέδρου Χριστόφια στην Ερευνητική Επιτροπή, γιατί, όπως είπαν, εξύβρισε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην αρχή της ομιλίας του κατηγόρησε τον πρόεδρο Χριστόφια για "προσπάθεια αφελληνισμού της Κύπρου", ενώ οι πολίτες απάντησαν με το σύνθημα: "η Κύπρος είναι Ελληνική".


Επίσης, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας "έχασε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του λαού" και ότι με την μαρτυρία του στην Ερευνητική Επιτροπή "απέδειξε ότι είναι επικίνδυνος".


Ο γιος του αδικοχαμένου πλοίαρχου υποστήριξε σε άλλο σημείο ότι η κυβέρνηση Χριστόφια "είναι καθεστώς, που κλυδωνίζεται".

Μεταξύ των συνθημάτων, που φώναζαν οι πολίτες, ήταν και το "Χριστόφια φαντάσου να ήταν τα παιδιά σου".


Enet.gr


 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6705&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 13.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote