Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Το 63% των Γάλλων δεν θέλει τον Στρος-Καν στις εκλογές
Το 63% των Γάλλων δεν θέλει τον Στρος-Καν στις εκλογές Εκτύπωση E-mail
11.09.11

Η πλειοψηφία Γάλλων εκλογέων πιστεύει ότι ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν «δεν θα πρέπει να έχει ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης του 2012», τώρα που επανήλθε στη Γαλλία, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

Ο βετεράνος σοσιαλιστής πολιτικός θεωρείτο ως φαβορί να δώσει νικηφόρα την εκλογική μάχη, απέναντι στον δεξιό Νικολά Σαρκοζί, μέχρι να συλληφθεί στη Νέα Υόρκη στα μέσα Μαΐου με την κατηγορία απόπειρας βιασμού μιας Αφρικανής καμαριέρας, κατηγορία που κατέπεσε τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση TNS Sofres, το 63% των Γάλλων εκλογέων πιστεύει ότι ο DSK "δεν πρέπει να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία".

Ο σοσιαλιστής πολιτικός αντιμετωπίζει, ακόμα, την αγωγή για αστική αποζημίωση, που η καμαριέρα κατέθεσε στη Νέα Υόρκη και μια κατηγορία απόπειρας βιασμού, στο Παρίσι, που ήγειρε εναντίον του μια κατά 30 έτη νεότερή του γυναίκα, η συγγραφέας, Τριστάν Μπανόν.

Η εκτίμηση όσων ρωτήθηκαν είναι, πάντως, διαφορετική για το ίδιο το Σοσιαλιστικό κόμμα. Το 76% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι, "για την εικόνα του κόμματος, το σκάνδαλο με τον DSK δεν έχει επίπτωση". Μέσα στον Οκτώβριο, το Σοσιαλιστικό κόμμα θα εκλέξει τον υποψήφιό του για το αξίωμα του προέδρου της Γαλλίας.


enet.gr

 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6702&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 12.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων