Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Καντάφι από την Ιντερπόλ
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Καντάφι από την Ιντερπόλ Εκτύπωση E-mail
10.09.11

«Κόκκινο σήμα» κατά του Μουαμάρ Καντάφι εξέδωσε η Ιντερπόλ ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο.

 

«Κατά την Ιντερπόλ, ο Μουαμάρ Καντάφι θεωρείται φυγάς και τόσο η γενέτειρά του όσο και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητούν τη σύλληψη και κράτησή του για σοβαρές εγκληματικές πράξεις», δήλωσε ο γγ της υπηρεσίας.

Το «κόκκινο σήμα» της Ιντερπόλ αφορά την προσωρινή σύλληψη καταζητούμενων με την προοπτική της έκδοσής τους ή της παράδοσής τους σε ένα διεθνές δικαστήριο, βάσει εντάλματος σύλληψης ή δικαστικής απόφασης.

Χθες, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζήτησε την έκδοση «κόκκινου σήματος» κατά του συνταγματάρχη Καντάφι για «πιθανολογούμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δηλαδή ανθρωποκτονίες και διώξεις».

Ο Μορένο ζήτησε επίσης να εκδοθεί ανάλογο σήμα κατά του γιου του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, και του κουνιάδου του Αμπντάλα αλ Σενούσι.

Το ΔΠΔ είχε εκδώσει στις 27 Ιουνίου εντάλματα σύλληψης εναντίον των τριών ανδρών, όμως δεν έχει δική του αστυνομική δύναμη και έτσι οι καταζητούμενοι από αυτό πρέπει να συλληφθούν και να προσαχθούν από τρίτες χώρες.

Δεν αποκλείεται, όμως, εάν ο Μουαμάρ Καντάφι συλληφθεί να δικαστεί και (ή μόνο) από λιβυκά δικαστήρια.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6698&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote