Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παπανδρέου: "Θα τα καταφέρουμε"
Παπανδρέου: "Θα τα καταφέρουμε" Εκτύπωση E-mail
10.09.11

"Πιστεύουμε στην Ελλάδα, στις δυνάμεις της. Και θα τα καταφέρουμε", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τη ΔΕΘ, με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "πολύ παραγωγική" τη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι αναδείχθηκαν "οι πολλές δυνατότητες που έχει αυτή η προικισμένη περιοχή για την βιώσιμη ανάπτυξη, την πράσινη ενέργεια, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη βιομηχανία, με ένα παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει μεγάλη παράδοση".

"Όλοι γνωρίζουμε ότι και αυτή η περιοχή περνά, όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας, μια βαθιά ύφεση, με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως της ανεργίας", συνέχισε ο πρωθυπουργός.

"Είναι, ακριβώς, αυτό το μεταβατικό στάδιο που περνάμε, ένα δύσκολο στάδιο, μετά από μια οικονομία, μια ανάπτυξη που βασίστηκε σε πήλινα πόδια, μια οικονομία εξαρτημένη, πελατειακή, όχι παραγωγική, παρασιτική", πρόσθεσε.

"Και γι’ αυτό, χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή. Να αλλάξουμε", είπε και συνέχισε: "Γιατί υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο ένας δρόμος είναι των μεγάλων αλλαγών για μια παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα. Ο άλλος δρόμος είναι ο δήθεν εύκολος, που δεν βλέπει τα προβλήματα κατάματα, αλλά τελικά είναι ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή", υπογράμμισε.

"Εμείς επιμένουμε στον δρόμο της αλλαγής, στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών. Επιμένουμε σ’ αυτό τον δρόμο, γιατί αυτό δημιουργεί σταθερότητα και ανοίγει προοπτικές. Γιατί ξέρουμε ότι, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6697&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote