Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επιδοτούμε την ΕΡΤ με 3οο εκατ. για να μην τη βλέπει κανείς!..
Επιδοτούμε την ΕΡΤ με 3οο εκατ. για να μην τη βλέπει κανείς!.. Εκτύπωση E-mail
08.09.11

«Με 300 εκατομμύρια ευρώ, επιδοτεί καταναγκαστικά ο λαός την ΕΡΤ, για να μη την βλέπει κανείς! Τα 300 εκατομμύρια είναι τεράστιο ποσόν -το οποίο δεν καταβάλλεται οικειοθελώς από τους πολίτες- για μια Δημόσια Τηλεόραση που συνολικά δεν δίνει ποσοστό τηλεθέασης πάνω από 12%» είπε εκνευρισμένος ο Ηλίας Μόσιαλος στη χθεσινή πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ!

Άστραψε και βρόντηξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο στούντιο της ΝΕΤ με τον Κώστα Αρβανίτη να μην τον αφήνει σε χλωρό κλαρί και τον Ηλία Μόσιαλο να λέει αλήθειες που πονάνε! Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει… Και ο Ηλίας Μόσιαλος την αξιοποίησε δεόντως…


«Η ΕΡΤ, είναι μοναδική στον κόσμο - δεν υπάρχει άλλη Δημόσια Τηλεόραση πουθενά με τόσα πολλά κανάλια και τόσους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στην Αγγλία με 60 εκατομμύρια πληθυσμό, υπάρχει μόνο το BBC1 και το BBC2, και κάνουν μια χαρά ενημέρωση» είπε ο κ. Μόσιαλος και συνέχισε ακόμα πιο αυστηρός όταν του υπενθύμισαν οι δημοσιογράφοι της «Πρωινής ενημέρωσης» ότι κλείνει ένα κανάλι του πολιτισμού. «Δηλαδή δεν κατάλαβα, ο πολιτισμός προσφέρεται από ένα μόνο κανάλι που το βλέπουν ελάχιστοι, και μάλιστα σε ηλικίες άνω των 60; Η τηλεθέαση της ΕΤ1 δεν έχει υπερβεί το 2%-2,5% τη χρονιά την οποία μας πέρασε. Ο πολιτισμός δεν χρειάζεται να είναι σε ένα κανάλι «γκέτο», πρέπει να διαπερνά το δημόσιο λόγο και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τα πολυμέσα, παντού».


Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να παραμείνει στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ το «Πρίσμα», για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το οποίο θα επεκτείνει το πρόγραμμά του πανελλαδικά, γιατί αυτή τη στιγμή περιορίζεται μόνο στην περιοχή της Αττικής και αυτός είναι ένας κοινωνικός ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Όσο αφορά τα πολυμέσα θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις. Η ΕΡΤ θα μπει πρώτη στην ψηφιακή εποχή, επενδύοντας 48 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Η νεολαία τώρα είναι στα πολυμέσα. Είναι στα i-pad, στα i-phone, είναι στα νέα Μέσα Ενημέρωσης. Εκεί πρέπει να πάμε. Υπάρχει ένα κοινό, το οποίο δεν το έχουμε αγκαλιάσει, ένα κοινό το οποίο είναι υπό διαμόρφωση».


Ο κ. Μόσιαλος είπε επίσης ότι πρόθεση της ΕΡΤ είναι να δώσει έμφαση στις εσωτερικές παραγωγές. «Δεν νοείται κύριε Αρβανίτη να γίνονται εκπομπές στούντιο σαν αυτή που κάνετε εσείς εδώ και να δίνονται σε εξωτερική παραγωγή. Έχετε πολλά στούντιο. Όλα αυτά θα πρέπει να μπουν σε μία τάξη. Έχει προσωπικό η ΕΡΤ. Δόξα τω Θεώ, υπάρχει. Θα πρέπει να γίνονται περισσότερες εσωτερικές παραγωγές. Θέλω να δω συγκριτικά στοιχεία με τα ιδιωτικά κανάλια, δηλαδή, πόσο παράγει, πόσο είναι το κόστος μιας εκπομπής σε ένα ιδιωτικό κανάλι και πόσο αντίστοιχα της ΕΡΤ, για να καταλάβω τι γίνεται».


Τέλος, ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε και στο κανάλι της Βουλής λέγοντας: «Δεν είναι υπό την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας το κανάλι της Βουλής. Είναι υπό την εποπτεία του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Έλληνες πολίτες το πληρώνουν. Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχει γιατί έτσι υπάρχει διαφάνεια και γίνονται γνωστές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Από κει και πέρα η προσωπική μου άποψη, λέει ότι δεν θα έπρεπε το κανάλι της Βουλής να έχει επί πλέον πρόγραμμα. Να μεταδίδει κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να μεταδίδει πολιτικά προγράμματα, να κάνει συζητήσεις με πολιτικούς, να κάνει συζητήσεις γενικότερα με το πολιτικό σύστημα όπως οργανισμούς, εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες και εκεί να μείνει. Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που καλό είναι να την κάνετε με όλα τα πολιτικά κόμματα. Γιατί δεν καλείτε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση; Καλέστε τα πολιτικά κόμματα να δούμε τι θα πουν για το κανάλι».


Adesmeytos typos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6694&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 08.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote