Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ούτε λέξη για τις απειλές της Αγκυρας ο ευρωπαίος επίτροπος
Ούτε λέξη για τις απειλές της Αγκυρας ο ευρωπαίος επίτροπος Εκτύπωση E-mail
03.09.11

Συντάσσεται διά της σιωπής. Ο λόγος για τον Ευρωπαίο επίτροπο για τη διεύρυνση της Ε.Ε. κ. Φούλε, ο οποίος σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκου και του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για τις δηλώσεις Νταβούτογλου, ο οποίος ζητούσε να μην αναλάβει η Κύπρος την προεδρία της Ε.Ε. αν δεν λυθεί το Κυπριακό, επί της ουσίας συντάσσεται με τη γείτονα.

Συγκεκριμένα στην απάντησή του, αντί να σχολιάσει τα λεγόμενα Νταβούτογλου, εκφράζει την ικανοποίησή του για την εντατικοποίηση των συνομιλιών Χριστόφια - Ερογλου». Προσθέτει δε ότι «συμμερίζεται την προσδοκία του γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ότι οι θέσεις των δύο ηγετών εφ' όλων των εκκρεμούντων θεμελιωδών ζητημάτων θα συγκλίνουν πριν από την επόμενη συνάντησή τους τον Οκτώβριο του 2011». Καλεί τέλος «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμβάλουν στη σημαντική προσπάθεια και να μην κάνουν εικασίες για οποιαδήποτε διαφορετική έκβαση των συνομιλιών». Ούτε λέξη για τις απειλές της Τουρκίας.

«Μη ικανοποιητική, αμήχανη και γραφειοκρατική» χαρακτήρισε την απάντηση ο Γ. Κουμουτσάκος. Βρήκε όμως και ένα «θετικό» (sic) σημείο σχολιάζοντας ότι η απάντηση «λειτουργεί ως έγκαιρη προειδοποίηση προς Λευκωσία και Αθήνα για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ειδικά σε μια περίοδο που συντάσσεται η ετήσια έκθεση προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας».

Ο δε Ν. Χουντής σχολίασε ότι «ο κ. Φούλε, όχι μόνο δεν βρήκε μια λέξη να πει για την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας, αλλά στην ουσία βάζει πλάτη στον εκβιασμό της Τουρκίας να έχει επιλυθεί το Κυπριακό πριν από την κυπριακή προεδρία».

* Στις δηλώσεις του συμβούλου τού Ντ. Ερογλου, Ατά Ατούν, ο οποίος απείλησε ανοιχτά Αθήνα και Λευκωσία στην περίπτωση που Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ επιχειρήσουν να δημιουργήσουν άξονα στο ζήτημα της άντλησης φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο, αναφέρεται η ερώτηση του τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλου προς τον Στ. Λαμπρινίδη.

ελευθεροτυπία

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6684&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 03.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote