Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οργή Παπανδρέου για τη δήλωση του Τσέχου πρωθυπουργού
Οργή Παπανδρέου για τη δήλωση του Τσέχου πρωθυπουργού Εκτύπωση E-mail
30.08.11

Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Τσέχος ομόλογος του Πετρ Νέκας, υποστηρίζοντας ότι "οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα, πίνουν ούζο και πρέπει να βγουν από την ΕΕ".

Κατά την παρέμβασή του στη σύσκεψη που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για "μια Ευρώπη με πολιτικές δυσκολίες και με έλλειψη βούλησης από αρκετές χώρες", αλλά και προσλαμβάνουσα ενίοτε "μια εσωστρέφεια σχεδόν εθνικιστική, σε σημείο που ακούγονται ορισμένες φορές έως και ρατσιστικές φωνές εις βάρος της χώρας μας."

"Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα, για μια Ευρώπη που θέλει να πιστεύει στη συνεργασία των λαών, που έχει περάσει Παγκόσμιους Πολέμους, που έχει ρίξει τα τείχη, να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα τείχη, τέτοιου είδους", είπε.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, τα δύο τελευταία χρόνια, πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο την οποία επιβάρυναν τόσο οι "δικές μας αμαρτίες", όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και το δυσμενές ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό και οικονομικό κλίμα.

"Το δάνειο είναι... δώρο"

Σήμερα, πάντως, τη σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων πήρε ο Πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους, ο οποίος είναι γνωστός για τις ευρωσκεπτικιστικές του απόψεις και την αντίθεσή του στο κοινό νόμισμα.

Το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στην Ελλάδα είναι ένα "μη εξοφλητέο δώρο", υποστήριξε. "Το λεγόμενο δάνειο προς την Ελλάδα δεν είναι μια βοήθεια που έχει ανάγκη η χώρα αυτή. Δεν είναι εξοφλητέο. Είναι ένα δώρο που δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά αντίθετα θα την οδηγήσει στην απομάκρυνση από μια πραγματική λύση, που είναι τόσο αναγκαία", υποστήριξε ο Τσέχος Πρόεδρος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μια μείωση του αριθμού των μελών της ευρωζώνης "δεν θα είναι καταστροφή", ενώ για το ευρώ, ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστήριξε ότι δεν είναι κάτι το αναγκαίο για την οικονομία της χώρας του.

"Αν θα έπρεπε να δηλώσω δημόσια κάτι νέο σχετικά με το ευρώ, αυτό θα ήταν μια ρήτρα εξαίρεσης (opt-out) από την υποχρέωση να εισαγάγουμε το ευρώ (στην Τσεχική Δημοκρατία). Αλλά η κυβέρνησή μας φοβάται", τόνισε.

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6680&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote