Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στο μάτι του κυκλώνα «Αϊρίν» η Βόρεια Καρολίνα
Στο μάτι του κυκλώνα «Αϊρίν» η Βόρεια Καρολίνα Εκτύπωση E-mail
27.08.11

Ελαφρά εξασθενημένος έφτασε σήμερα στη Βόρεια Καρολίνα ο κυκλώνας «Αϊρίν», ο οποίος υποβαθμίστηκε στην κατηγορία ένα της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 140 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το NHC. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ έχουν κλείσει τα αεροδρόμια της Ανατολικής Ακτής, και οι αρχές προειδοποιούν και διατάζουν τους πάντες να εκκενώσουν ακόμα και κομμάτια της πόλης της Νέας Υόρκης.
Ελαφρώς εξασθενημένος αλλά ακόμη ισχυρός έφθασε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στη Βόρεια Καρολίνα ο κυκλώνας Αϊρίν, σύμφωνα με το NHC. Ο κυκλώνας κινείται βόρεια και βορειοανατολικά. Οι αρμόδιες αρχές προειδοποιούν πως οι ισχυροί άνεμοι και οι πλημμύρες είναι πιθανό να επηρεάσουν ένα μεγάλο τμήμα της Ανατ. Ακτής.

Ο κυκλώνας Αϊρίν τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε κατά το πέρασμά του από τις Βερμούδες και το Πόρτο Ρίκο μεγάλες ζημιές, αλλά και θανάτους. Τουλάχιστον 2 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Πόρτο Ρίκο και για κάθε ενδεχόμενο τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και οι τοπικοί κυβερνήτες έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

Ο δήμαρχος της Ν.Υ. προειδοποιεί

"Το να μείνετε πίσω είναι επικίνδυνο, το να μείνετε πίσω είναι ανόητο και είναι ενάντιο στο νόμο", σημείωσε ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης από το Κόνεϊ Άιλαντ στο Μπρούκλιν, προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεωτικές εντολές εκκένωσης.

Περίπου 370.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, σε περιοχές της Νέας Υόρκης που μπορεί να πλημμυρίσουν, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τμήματα του Μπρούκλιν και του Κουίνς και του κέντρου του Μανχάταν.

Το BBC μετέδωσε ότι ως και 2 εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, καθώς ο κυκλώνας Αϊρίν έχει ήδη πλήξει την ακτή της Βόρειας Καρολίνας και κατευθύνεται προς τα βόρεια.

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι λόγω του κυκλώνα αυτήν τη στιγμή έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της πολιτείας αυτής και σημείωσαν ότι οι άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα έχουν προκαλέσει "τρομερή ζημιά" στις γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και στο δίκτυο ύδρευσης.

Την ίδια ώρα οι αρχές της Βαλτιμόρης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, διένειμαν σήμερα το πρωί σάκους με άμμο στους κατοίκους της πόλης, η οποία έχει πολλές ζώνες στις οποίες μπορεί να προκληθούν πλημμύρες, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του κυκλώνα Αϊρίν.

Το CNN μετέδωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επέστρεψε στην Ουάσινγκτον διακόπτοντας νωρίτερα τις διακοπές του, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βιρτζίνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες - Κλείνει το αεροδρόμιο της Ν. Υόρκης

Τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Ανατ. Ακτής έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας, γεγονός που όπως είναι φυσικό είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις προς Ν. Υόρκη και Νιούαρκ από την Αθήνα.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλες τις πτήσεις της, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο Κυριακή, από και προς τη Νέα Υόρκη και αυτές της Κυριακής από και προς την Βοστώνη και την Φιλαδέλφεια εξαιτίας του κυκλώνα Αϊρίν.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης θα κλείσουν σήμερα το απόγευμα (19:00 ώρα Ελλάδας).

Ματαιώσεις αναμένονται και στα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ενώ η υπηρεσία Μεταφορών της Ν. Υόρκης ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης πως το συγκοινωνιακό δίκτυο μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας εάν οι καταιγίδες που θα πλήξουν την περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο η "επίσκεψη" του κυκλώνα στις Πολιτείες της Ανατ. Ακτής μπορεί να προκαλέσει ζημιές ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Εnet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6675&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 27.08.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote