Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μεγάλος σεισμός στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ
Μεγάλος σεισμός στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
24.08.11

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε απόψε στις ΗΠΑ, στην ανατολική ακτή από τη Βιρτζίνια έως τη Βοστόνη, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε δυτικά του Ριτσμοντ, στην πολιτεία Βιρτζίνια.
 Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ουάσιγκτον όπου, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία,  εκκενώθηκαν το Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο. Επίσης ταρακουνήθηκαν σε Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη, στο νησί Μάρθας Βίνεγιαρντ, όπου κάνει διακοπές ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Όπως μάλιστα μεταδίδει το CNN ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τορόντο του Καναδά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εχουν προκύψει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματισμούς.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Νορθ Αννα. Δύο από τους αντιδραστήρες του συγκροτήματος τέθηκαν αυτόματα εκτός λειτουργίας.

Αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε εκτιμηθεί στα 5,8 Ρίχτερ.

Οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι και Νιούαρκ, στην περιοχή της Νέας Υόρκης, συνεχίζονται πλέον κανονικά, ύστερα από καθυστέρηση που προκλήθηκε λόγω του σεισμού.

Στην Ουάσινγκτον ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός, το υψηλότερο κτίριο της πόλης, υπέστη ζημιές από τον σεισμό, καθώς τρεις διακοσμητικοί πυργίσκοι του κεντρικού πύργου (καμπαναριό) του κτιρίου αποκολλήθηκαν, δήλωσε της Αρχής του λιμένος της Νέας Υόρκη και του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Ρίτσαρντ Ουάινμπεργκ, διευθυντής επικοινωνίας στον Επισκοπικό καθεδρικό ναό, είπε ότι ένας τέταρτος πυργίσκος έχει πάρει κλίση και μπορεί επίσης να καταρρεύσει. Ο κεντρικός πύργος του κτιρίου, που έχει ύψος 30 ορόφων, υπέστη επίσης μικρές ζημιές στην δομή του. Άλλες ζημιές που αναφέρθηκαν από το σεισμό σημειώθηκαν στην πρεσβεία του Ισημερινού, σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα από την πυροσβεστική υπηρεσία και την αρμόδια υπηρεσία EMS.

enet

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6669&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote