Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Αθώος» ο Στρος Καν
«Αθώος» ο Στρος Καν Εκτύπωση E-mail
23.08.11

Κατατρίφθηκαν όλες οι κατηγορίες που βάραιναν τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν καθώς οι εισαγγελείς έκριναν ότι «χωρίς καμία αμφιβολία» η καμαριέρα που τον κατηγορούσε έλεγε «συντριπτικά ψέματα».

Οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση μετά την κατάθεση της ενάγουσας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν έπεισε κανέναν ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση και έκαναν λόγο για συντριπτικά ψέματά της.

Τελευταίο τηλεγράφημα μάλιστα, αναφέρει πως ο Στρος Καν και η Ντιαλό, είχαν σεξουαλική σχέση.

Ακόμη όμως και εάν αποδειχθεί πως ο Ντομινίκ Στρος Καν και η Ναφισάτου "είχαν σεξουαλική σχέση, που πολύ πιθανόν να διαλύθηκε", γεγονός που ερευνάται ακόμη, δεν σημαίνει πως ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, την εξανάγκασε σε οποιαδήποτε ερωτική επαφή, αναφέρει ο εισαγγελέας Σάϊρους Βανς.

Η τελική απόφαση ωστόσο, αναμένεται σήμερα Τρίτη, καθώς ο δικαστής Μαϊκλ Ομπους δέχτηκε το αίτημα του εισαγγελέα Σάιρους Βανς, να σταματήσει η δίκη. Στην περίπτωση που τελικώς αθωωθεί ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα είναι αυτομάτως ελεύθερος να επιστρέψει άμεσα στη Γαλλία.

Στο μεταξύ, το σχετικό με τα συμπεράσματα των εισαγγελέων της Νέας Υόρκης έγγραφο, στάλθηκε σε δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, με τη σαφή και αποφασιστικής σημασίας επισήμανση: "Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, δεν έχουμε πεισθεί για την ενοχή του κατηγορούμενου".

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς που έχει αναλάβει την υπόθεση, ζήτησε, με επιστολή του, προς το δικαστή Μάικλ Ομπους, να σταματήσει κάθε διαδικασία σε βάρος του Στρος Καν.

Ο Στρος Καν, που αναμένει την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου σήμερα, Τρίτη εξέφρασε την "ευγνωμοσύνη" του προς τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του.

"Ο κ. Στρος-Καν και η οικογένειά του εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς το γραφείο του εισαγγελέα επειδή έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες μας και κατέληξε εκουσίως στο ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να πάει πιο μακριά", αναφέρουν οι δικηγόροι του Στρος-Καν σε ανακοίνωσή τους.

Η Ναφισάτου Ντιαλό, η καμαριέρα η οποία έχει προσφύγει κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, συναντήθηκε χθες για περίπου δέκα λεπτά με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, λίγο πριν αυτός ζητήσει να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ο δικηγόρος της Ντιαλό Κένεθ Τόμσον, ο οποίος τη συνόδευε, κατήγγειλε άρνηση απονομής δικαιοσύνης σε σύντομες δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με τον εισαγγελέα.

"Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς αρνείται το δικαίωμα στη δικαιοσύνη μιας γυναίκας που είναι θύμα βιασμού", δήλωσε ο Τόμσον.

"Δεν γύρισε απλώς την πλάτη σε ένα αθώο θύμα, αλλά και στις ιατρικές αποδείξεις", προσέθεσε.

enet.gr

 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6668&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 23.08.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote