Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ξαναρχίζει ο διάλογος
Ξαναρχίζει ο διάλογος Εκτύπωση E-mail
23.10.07
Την 1η Νοεμβρίου αρχίζει και πάλι ο διάλογος στον ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε επίπεδο αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς ανακοίνωσε την επανέναρξη του διαλόγου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επανάληψη των συνομιλιών θα οδηγήσει σε λύση του προβλήματος που θα είναι αμοιβαία ικανοποιητική. 

 Ο κ. Νίμιτς προσέθεσε ότι αποσύρει τα σχόλια που είχε κάνει για τον Μέγα Αλέξανδρο και εξέφρασε τη λύπη του για τον αντίκτυπό τους και την αμελή εισαγωγή τους στη διπλωματική διαδικασία. 

 «Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία για να αποσύρω τα σχόλια, δίνοντας έμφαση στη μόνιμη επιρροή και τη βαθιά σημασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παγκόσμια ιστορία», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Η πλήρης δήλωση του κ. Νίμιτς έχει ως εξής:  «Ως προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα, ήμουν σε επικοινωνία με τους αντιπροσώπους των δύο συμβαλλόμενων μερών και έχουμε συμφωνήσει να συναντηθούμε στη Νέα Υόρκη την 1η Νοεμβρίου.

Ελπίζω ότι μέσω της επανάληψης αυτών των συζητήσεων, στο καθιερωμένο πλαίσιο, μπορούμε να θέσουμε την προκαταρκτική εργασία σε εντατικότερες συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε αμοιβαία ικανοποιητική λύση του ζητήματος της ονομασίας και των σχετικών θεμάτων.

Αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν δείξει ειλικρινή επιθυμία να φθάσουν σε μια λύση. Θα κάνω δήλωση για το συμπέρασμα της συνάντησης.  Θα επιθυμούσα, επίσης, αυτή τη στιγμή να κάνω προσωπική δήλωση σχετικά με ορισμένες παρατηρήσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο που περιελήφθησαν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Λυπάμαι ειλικρινά για τον αντίκτυπο που εκείνα τα σχόλια είχαν και λυπούμαι ιδιαίτερα για την αμελή εισαγωγή των ιστορικών σχολίων στη συμφωνηθείσα διπλωματική διαδικασία. Εκμεταλλεύομαι αυτή την ευκαιρία για να αποσύρω τα σχόλια που γίνονται, δίνοντας έμφαση αντί αυτού στη μόνιμη επιρροή και στη βαθιά σημασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παγκόσμια ιστορία». 

Γ. Κουμουτσάκος 

«Η Ελλάδα συμμετέχει, και θα συνεχίσει να συμμετέχει, ουσιαστικά και παραγωγικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία που γίνεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ, με σταθερή επιδίωξή την εξεύρεση μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης», σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.        

 ΦΛΑΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=665&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 23.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote