Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Αντισυνταγματικό άρθρο του ν/σ για την Υγεία
ΗΠΑ: Αντισυνταγματικό άρθρο του ν/σ για την Υγεία Εκτύπωση E-mail
13.08.11

Εφετείο των ΗΠΑ έκρινε αντισυνταγματικό ένα άρθρο του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που είχε προωθήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το οποίο απαιτούσε από τους Αμερικανούς πολίτες να αγοράζουν υποχρεωτικά ασφάλιση υγείας.

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο της 11ης Περιφέρειας, έκρινε ότι "το Κογκρέσο υπερέβη των εξουσιών του" όταν ενέκρινε το νομοσχέδιο που υποχρεώνει τους Αμερικανούς να αγοράζουν ασφάλιση υγείας, επί ποινή προστίμου. Παράλληλα, όμως, οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, αφαιρουμένης της συγκεκριμένης διάταξης, το υπόλοιπο νομοσχέδιο μπορεί να ισχύσει ως έχει.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο είναι συνταγματικό στο σύνολό του, κάτι που αναμένεται πλέον να κριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.


Εναντίον του νομοσχεδίου είχαν προσφύγει 26 από τις Πολιτείες των ΗΠΑ, με το αιτιολογικό ότι το Κογκρέσο δεν μπορεί να υποχρεώσει τους Αμερικανούς να αγοράζουν ασφάλιση υγείας. Οι Πολιτείες υποστήριζαν ότι η συγκεκριμένη διάταξη, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το 2014, είναι αντισυνταγματική.

Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά επιμένει ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα μπει φρένο στις υπέρογκες δαπάνες για την υγεία και θα αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη περισσότεροι από 30 εκατομμύρια Αμερικανοί, που σήμερα είναι ανασφάλιστοι.

Να σημειωθεί ότι το Εφετείο της 6ης Περιφέρειας, που εδρεύει στο Σινσινάτι, έχει κρίνει συνταγματική τη ρύθμιση, ενώ το Εφετείο της 4ης Περιφέρειας, που εδρεύει στο Ρίτσμοντ, δεν έχει ακόμη αποφανθεί για το θέμα. Κατά της απόφασης του Εφετείου του Σινσινάτι έχει ασκηθεί αίτημα για αναίρεση, το οποίο θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.


nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6648&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote