Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ευρωπαϊκή τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος
Ευρωπαϊκή τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος Εκτύπωση E-mail
09.08.11

Τις εξελίξεις και την πρόοδο που έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων των τραπεζών (PSI), θα εξετάσουν, εκτός των άλλων, σήμερα σε τηλεδιάσκεψη Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:30, θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Όλι Ρεν, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και άλλοι παράγοντες της ευρωζώνης και διάφορα τραπεζικά στελέχη.

Με βάση το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, τα πιστωτικά ιδρύματα και οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται να συμμετάσχουν στην εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν με άλλα ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας και χαμηλότερου επιτοκίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο στόχος και η διαδικασία για την επιμήκυνση των ομολόγων που λήγουν μέχρι το 2020, αναμένεται να έχει θετική έκβαση και ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος επιδιώκει το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων, να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6642&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote