Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Άγρια επεισόδια στο Λονδίνο - 42 συλλήψεις
Άγρια επεισόδια στο Λονδίνο - 42 συλλήψεις Εκτύπωση E-mail
08.08.11

Η αστυνομία του Λονδίνου πραγματοποίησε 42 συλλήψεις την νύκτα του Σαββάτου, στη διάρκεια εκτεταμένων επεισοδίων, κατά τα οποία καταστήματα και περιπολικά πυρπολήθηκαν. Οκτώ αστυνομικοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία - δύο παραμένουν για νοσηλεία.

Η διαδήλωση ξεκίνησε έξω από αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ, όπου πολίτες ζητούσαν δικαιοσύνη για τον χαμό του Μαρκ Ντάγκαν, 29χρονου πατέρα δύο παιδιών από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια απόπειρας σύλληψης.

Η διαμαρτυρία πήρε βίαιη τροπή και ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκαν καταστήματα όπως επίσης και ένα διώροφο λεωφορείο.  Ακολούθησαν λεηλασίες που κράτησαν ως το πρωί της Κυριακής. Ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών επιχείρησε για την αποκατάσταση της τάξης.
 
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε "απαράδεκτη και αδικαιολόγητη" τη διαμαρτυρία και ιδίως τα επεισόδια, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι η βία δεν θα επιταχύνει την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού.
 

Τα επεισόδια είχαν πάντως τέτοια ένταση ώστε πολλά ΜΜΕ κάνουν τη σύγκριση με τις βιαιοπραγίες στη διάρκεια του 1985, στο Τότεναμ, όταν ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

nooz
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6639&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote