Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βενιζέλος και Σαμαράς στον Γκάρντιαν
Βενιζέλος και Σαμαράς στον Γκάρντιαν Εκτύπωση E-mail
06.08.11

«Θα καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσουμε το λόγο που δώσαμε στην ΕΕ και το ΔΝΤ», δηλώνει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως προσθέτει, είναι καθήκον του προς την Ελλάδα και την Ευρώπη να κάνει ο ίδιος ό,τι μπορεί από το κυβερνητικό του πόστο.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι οι προσπάθειες του κ. Βενιζέλου φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, τονίζοντας ότι έφερε μια βαρύτητα στη θέση που έλειπε με το λιγότερο επικοινωνιακό προκάτοχό του. Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει βέβαιος ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το τραπεζικό τους σύστημα είναι ασφαλή.

Ο Γκάρντιαν φιλοξενεί συνέντευξη και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τονίζει ότι «το φάρμακο που έχει δοθεί στην Ελλάδα δεν αποδίδει», προειδοποιώντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος «να σκοτωθεί πρώτα η οικονομία πριν σκοτωθεί το έλλειμμα».

Επισημαίνει ότι η βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας πριν από τρεις μήνες θεωρήθηκε καλή είδηση τότε, αλλά τελικά δεν απέτρεψε την επιδείνωση της κρίσης. Σχολιάζει ότι «ο ελληνικός λαός δε βλέπει φως στην άκρη του τούνελ… είναι σαν να του ζητούν να διασχίσει τη Σαχάρα χωρίς ελπίδα».

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6637&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote