Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κύπρος: Τέλη Σεπτεμβρίου διώξεις για την τραγωδία
Κύπρος: Τέλη Σεπτεμβρίου διώξεις για την τραγωδία Εκτύπωση E-mail
02.08.11

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της μονομελούς ερευνητικής Επιτροπής, θα πρέπει να αναμένεται η άσκηση των όποιων ποινικών διώξεων προκύψουν για την τραγωδία στη ναυτική βάση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος προεδρεύει και της εν λόγω Επιτροπής, ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε πλήρη περιγραφή της πορείας των ανακρίσεων και επέδωσε σχετικό πολυσέλιδο έγγραφο, που θα φυλάγεται στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή της Βουλής και στο οποίο θα έχουν πρόσβαση προς μελέτη μόνο τα μέλη της Επιτροπής.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι η ad hoc Επιτροπή θα συνέρχεται από καιρού εις καιρόν για να ενημερώνεται για την πορεία των ανακρίσεων, προκειμένου να υπάρξει μια αντικειμενική αδιάβλητη και αξιόπιστη έρευνα σε ό,τι αφορά τον καταλογισμό ευθυνών για την τραγωδία στη ναυτική βάση.

Πορεία διαμαρτυρίας

Τρεις βδομάδες μετά την τραγωδία, πλήθος κόσμου με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκε αργά χθες έξω από το προεδρικό μέγαρο τους περίπου 50 πεζοπόρους, οι οποίοι περπάτησαν για να τιμήσουν την μνήμη των 13 θυμάτων. Οι πεζοπόροι είχαν ξεκινήσει το πρωί από την ναυτική βάση και, παρά τον καύσωνα, διάνυσαν 67 χλμ μέχρι να φθάσουν στη Λευκωσία.

Οι πεζοπόροι φορούσαν μαύρα φανελάκια με τον αριθμό 13 και κρατούσαν μαύρες σημαίες και μια δάδα . Στην κεφαλή της πορείας δύο πεζοπόροι κρατούσαν πανό , με τη λέξη "Αθάνατοι" και τα ονόματα των 13 θυμάτων.

Μετά την άφιξη των πεζοπόρων τελέστηκε τρισάγιο και τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή. Στη συνέχεια πήραν το λόγο η χήρα του πλοίαρχου, Διοικητή του Ναυτικού, Ανδρέα Ιωαννίδη, η μητέρα των διδύμων ναυτών , Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου, και συγγενείς άλλων θυμάτων. Ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη συμπαράσταση , ζήτησαν δικαίωση και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6631&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote