Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δέσμιοι όλοι της απόφασης του 1992
Δέσμιοι όλοι της απόφασης του 1992 Εκτύπωση E-mail
22.10.07
 Θυμίζουμε, σε όσους ξεχνούν, ότι καμιά κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται και δεν μπορεί από μόνη της να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς με οποιοδήποτε τέχνασμα σύνθετης ή πολυσύνθετης ονομασίας, γιατί τη ΔΕΣΜΕΥΕΙ η εθνική απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών που απαγορεύει ρητώς τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία του υπό βάπτιση κρατιδίου….

Θυμίζουμε λοιπόν ότι:Στις 13 Απριλίου 1992 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κάλεσε σε σύσκεψη το Συμβούλιο των Ελλήνων Πολιτικών Αρχηγών στο οποίο μετείχαν οι: Κ. Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Χαριλάος Φλωράκης και Μαρία Δαμανάκη.Μετά τη συνάντηση των αρχηγών ο πρέσβης παρά τω Προέδρω Πέτρος Μολυβιάτης ανακοίνωσε την απόφαση που διατυπώθηκε ως εξής:

«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΕ στις 16 Δεκεμβρίου '91 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία». 

Θυμίζουμε:

Στις 16 Δεκεμβρίου 1991 ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Α. Σαμαράς απέσπασε τους «τρεις όρους» για την αναγνώριση:1. Να αλλάξει η ονομασία Μακεδονία2. Να αναγνωρίσει ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδος3. Να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα.

 Ξεκαθαρίζουμε:

Αυτήν την εθνική θέση της τότε πολιτικής ηγεσίας της χώρας μπορεί να την επαναβεβαιώσει ή να την αλλάξει μόνο ένα νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ή η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.   ΠΑΡΟΝ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=663&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 22.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote