Αρχική arrow EDITORIAL arrow Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ…
Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ… Εκτύπωση E-mail
02.08.11

 

Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ…

 

Είναι σαφέστατα αποδεδειγμένο πολλές φορές, ότι στην άσκηση της εξουσίας, όπως και στην ζωή άλλωστε, έρχεται κάποια στιγμή που τα τεχνάσματα και οι κινήσεις εντυπωσιασμού εξαντλούνται.

 

Ακόμη και αυτοί οι επιδέξιοι ακροβάτες, μετά το πέρας των εναέριων επιδείξεων, που πολλές φορές κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα των θεατών, ολοκληρώνουν την εμφάνιση τους πατώντας στο έδαφος.

Κάπως έτσι, αναμένεται να προσγειωθούν πολύ σύντομα στο έδαφος της ρεαλιστικής πραγματικότητας ,οι υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, υπό την πίεση της διαμορφωμένης κατάστασης των προβλημάτων διατάραξης κοινής ησυχίας, που δημιουργήθηκε εξ’ αιτίας της αλόγιστης και ανεξέλεγκτης ενοικίασης των εγκαταστάσεων στο Σταθάκειο, από άτομα που δεν ανήκουν καν στο δυναμικό των μελών του οργανισμού.

Τα συσσωρευμένα παράπονα των κατοίκων της περιοχής, που αφορούν στην διατάραξη της κοινής ησυχίας σε απαγορευμένες ώρες ,παρά το γεγονός ότι είχαν διατυπωθεί στους αρμόδιους της Ομοσπονδίας στο πρόσφατο παρελθόν, προφανώς δεν κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τους κυρίως υπεύθυνους ενοικίασης του κτηρίου, με αποτέλεσμα οι γείτονες να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές αναζητώντας την λύση.

Ως γνωστό, τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια, η Ομοσπονδία στην προσπάθεια εξεύρεσης οικονομικών πόρων, εγκαινίασε την τακτική ενοικίασης της ισόγειας αίθουσας στο Σταθάκειο σε ιδιώτες, οι οποίοι αφενός δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας και δεν καλύπτονται από την ασφαλιστική κάλυψη της και αφετέρου, χρησιμοποιούν την αίθουσα κυρίως για ψυχαγωγικούς λόγους, παραβιάζοντας ασύστολα τους κανόνες κοινής ησυχίας .

Το τελευταίο διάστημα, η σημερινή διοίκηση έχει γίνει αποδέκτης προφορικών παραπόνων από τους κατοίκους τριγύρω, οι οποίοι εφαρμόζοντας τους όρους της καλής γειτονίας, απευθύνθηκαν αρχικά στους αρμόδιους της Ομοσπονδίας, ενημερώνοντας τους για τις φασαρίες και τους καυγάδες που δημιουργούνται τις βραδιές του Σαββατοκύριακου, όταν ενοικιάζεται η αίθουσα από ιδιώτες που δεν ανήκουν στο δυναμικό της οργάνωσης.

Σημειωτέον, ότι ποτέ δεν παρατηρήθηκαν παρόμοια φαινόμενα όταν η αίθουσα ενοικιάζονταν σε συλλόγους και φορείς που ανήκουν στην Ομοσπονδία, καθώς τηρείτο ευλαβικά το ωράριο κοινής ησυχίας από τους διοργανωτές.

Το περίεργο όμως αυτής της υπόθεσης, είναι ότι ποτέ δεν ενημερώθηκαν επίσημα όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τα παράπονα της γειτονιάς, όπως επίσης δεν εισακούστηκαν και οι εισηγήσεις του υπεύθυνου διαχείρισης του κτηρίου Δημήτρη Βεκιαρέλλη, ο οποίος ζητούσε να σταματήσουν οι ενοικιάσεις της αίθουσας σε μη μέλη της Ομοσπονδίας, από την στιγμή που οι ενοικιάσεις αυτές δεν καλύπτονταν από την ασφάλεια του οργανισμού και σχεδόν στο σύνολο τους, αποτελούσαν πηγή προβλημάτων διατάραξης της κοινής ησυχίας. .

Μπορεί λοιπόν, τον τελευταίο χρόνο η διοίκηση της Ομοσπονδίας, να υπερηφανεύεται για την αύξηση των εσόδων από τις ενοικιάσεις της αίθουσας και επιδιδόμενη σε επικίνδυνες για τον οργανισμό ακροβασίες, να θεωρεί ότι κέρδισε τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, όμως το σήριαλ των ανεύθυνων ενοικιάσεων σε ιδιώτες μυρίζει μπαρούτι και λογικά θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος, προτού έρθουν τα χειρότερα.

Ελπίζω δε, να κατανοήσουν έστω και τώρα οι υπεύθυνοι την αληθινή διάσταση του προβλήματος και να σταματήσουν να θυσιάζουν στον βωμό της ευημερίας των αριθμών, το αναφαίρετο δικαίωμα των γειτόνων της στην κοινή ησυχία και την πολιτισμένη διαβίωση.

Ας αφουγκραστούν λοιπόν οι ταγοί της Ομοσπονδίας τα μηνύματα και ας πάρουν έγκαιρα τις αποφάσεις τους.

Αλλιώς;

Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα αποτυχίας αυτών που δεν ερμήνευσαν σωστά τα μηνύματα.

Σάκη Σερέτη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6629&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 02.11.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote