Αρχική arrow ΠΑΡΑΞΕΝΑ arrow 44 γλώσσες στο ίδιο σχολικό προαύλιο
44 γλώσσες στο ίδιο σχολικό προαύλιο Εκτύπωση E-mail
30.07.11

 

Περισσότερο πολύγλωσσο ακόμη κι από τις... συνόδους των Ηνωμένων Εθνών, ένα δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί στις τάξεις του μαθητές οι οποίοι ομιλούν συνολικά 44 διαφορετικές γλώσσες.

 

Όχι μία, ούτε δύο αλλά... 44 διαφορετικές γλώσσες ακούγονται από τα 178 παιδικά στόματα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου St Matthew's κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων.
Μέσα στην τάξη, η επίσημη γλώσσα διδασκαλίας μπορεί να είναι τα αγγλικά. Έξω από αυτήν, ωστόσο, γίνεται της... Βαβέλ καθότι ακούγονται από τουρκικά μέχρι χίντι και από αφρικάανς μέχρι ζουλού. Μάλιστα, κάποιοι από τους μαθητές, όταν πρωτοπερνούν τις πύλες του σχολείου (που βρίσκεται στο Σάρεϊ στα νοτιοανατολικά της Βρετανίας), δεν ομιλούν ούτε λέξη στα αγγλικά. Στην πορεία, ωστόσο, τα όποια προβλήματα επικοινωνίας αποκαθίστανται με τη βοήθεια ενισχυτικών μαθημάτων.

Πάντως, το διδακτικό προσωπικό από τη μεριά του δεν δείχνει να ανησυχεί για την πολυγλωσσία. Αντιθέτως μάλιστα, παρουσιάζεται να την καλωσορίζει. "Εμείς εδώ γιορτάζουμε τις διαφορές μας καθώς αυτές καθιστούν το σχολείο μας ιδιαίτερο και ξεχωριστό" εξηγεί η δασκάλα Τζάνετ Λάιτφουτ. Πράγματι, ακόμη και σε καιρούς πολυπολιτισμικότητας, δύσκολά βρίσκει κανείς 44 διαφορετικές γλώσσες μέσα σε μόλις ένα σχολικό προαύλιο.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6625&Itemid=31

Τελευταία ανανέωση ( 30.07.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων