Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Εκτύπωση E-mail
29.07.11

 

ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

 

Η αλήθεια είναι ότι στον χώρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ποτέ δεν υπήρξε έλλειμμα “ μεγάλων” ιδεών και πολύ περισσότερο, δεν θυμάμαι να αντιμετωπίσαμε έλλειψη ρητορείας εκ μέρους των λαλίστατων παραγόντων που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία χρόνια.

Μια σύντομη ματιά στην ανθρωπογεωγραφία των “εθελοντών” παραγόντων της “κραταιάς”, αποκαλύπτει ότι μια μεγάλη μερίδα τους, έχει μια ιδιότυπη ροπή προς την ακατάσχετη ρητορεία και μέσω αυτής, αναδεικνύουν και μια πληθώρα “ ακαταμάχητων” επιχειρημάτων για κάθε περίπτωση.
Πέρασε ήδη ένας μήνας από την τελευταία γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, κατά την διάρκεια της οποίας επιχειρήθηκε από τους διοικούντες, να εγγράψουν στο δυναμικό του οργανισμού νέα μέλη, που δυστυχώς δεν πληρούσαν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό .Εδώ θα ήθελα να επισημάνω την ανοργανωσιά της Ομοσπονδίας , η οποία αφού παρέλαβε τα δικαιολογητικά εγγραφής των νέων συλλόγων, δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους ενδιαφερόμενους συλλόγους , με αποτέλεσμα κάποιοι εξ’ αυτών να μην προλάβουν να διορθώσουν τις ελλείψεις τους.
Απούσα επίσης από αυτή την σημαντική διαδικασία και η αρμόδια συμβουλευτική επιτροπή, η οποία ενώ θα έπρεπε να έχει εξετάσει εγκαίρως τους φακέλους δικαιολογητικών των συλλόγων προς ένταξη στο δυναμικό της Ομοσπονδίας,εμφανίστηκε να συνεδριάζει- κυριολεκτικά στο γόνατο- την τελευταία στιγμή,γεγονός που αποκαλύφθηκε περίτρανα την ίδια ημέρα που διεξήχθη η επαναληπτική γενική συνέλευση των συλλόγων-μελών.
Από την εξέλιξη των γεγονότων, προέκυψε ότι ούτε η συμβουλευτική επιτροπή δεν λειτούργησε σωστά και έγκαιρα, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι που είχαν ελλείψεις δικαιολογητικών, να μην προλάβουν να τα συμπληρώσουν και φυσικά να χάσουν το τραίνο του εκλέγειν και εκλέγεσθε από τις επόμενες εκλογές .
Βεβαίως στα πλαίσια της ακατάσχετης ρητορείας των διοικούντων, το μπαλάκι των ευθυνών για τον αποκλεισμό αυτών των συλλόγων, αναμένεται να περάσει σύντομα στο γήπεδο αυτών που ζήτησαν την πιστή εφαρμογή του καταστατικού και όχι στους κυρίως υπεύθυνους, οι οποίοι εμφανώς διαχειρίστηκαν το θέμα με περίσσια προχειρότητα.
Συγκεκριμένα, στην σύγκληση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μισή ώρα πριν από την γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2011, η διοίκηση ενημέρωσε κυριολεκτικά στο παρά πέντε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σχετικά με την εγγραφή νέων μελών στο δυναμικό της Ομοσπονδίας, γεγονός που προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και την αποχώρηση από την συνεδρίαση του κ. Γεώργιου Μπελεγρίνη, ο οποίος ανήκει στην ομάδα εκλεγμένων της πλειοψηφούσας παράταξης.
Ο κ. Γ. Μπελεγρίνης καυτηριάζοντας την ανεπάρκεια των αρμοδίων οργάνων της Ομοσπονδίας και τις βεβιασμένες κινήσεις εγγραφής νέων μελών με την διαδικασία του επείγοντος, αναρωτήθηκε που ήταν όλο τον προηγούμενο χρόνο η συμβουλευτική επιτροπή και τόνισε χαρακτηριστικά, “εάν πραγματοποιούνταν κανονικά η γενική συνέλευση που είχε προκαθοριστεί για τις 29 Ιουνίου 2011, ούτε καν θα αναφέρονταν στις εγγραφές νέων μελών, διότι η συμβουλευτική επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο, συνεδρίασαν για αυτό το θέμα όπως είναι γνωστό στις 30 Ιουνίου”.
Ένα άλλο θέμα που αξίζει να επικεντρώσει κανείς το ενδιαφέρον του, αφορά στον οικονομικό απολογισμό της φετεινής παρέλασης, ο οποίος μοιράστηκε στους παρευρισκομένους κατά την διάρκεια αυτής της γενικής συνέλευσης και μετά από λίγη ώρα, ζητήθηκε από τα μέλη της να τον εγκρίνουν, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε ο τελικός έλεγχος των στοιχείων από την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή.
Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μελών της Ομοσπονδίας, οι οποίοι ζητούσαν να τηρηθεί το καταστατικό και να πραγματοποιηθεί όπως ορίζεται, ο καθορισμένος έλεγχος των οικονομικών στοιχείων από την εξελεγκτική επιτροπή και ύστερα να ζητηθεί η έγκριση της πλειοψηφίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης επιδεικνύοντας αδικαιολόγητη βιασύνη, έθεσε τον ανεξέλεγκτο οικονομικό απολογισμό της παρέλασης σε ψηφοφορία ζητώντας παράλληλα την έγκριση του, η οποία τελικά επετεύχθη.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι όπως και να είχαν τα πράγματα, το καταστατικό είχε παραβιαστεί για άλλη μια φορά, καθώς ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης, έπρεπε σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό, να έχει δοθεί στην δημοσιότητα εντός εξήντα ημερών από την διεξαγωγή της παρέλασης.
Ωστόσο η παραβίαση του καταστατικού στο συγκεκριμένο θέμα, εγείρει εύλογα κάποια ερωτηματικά σχετικά με την πιστή τήρηση του, τα οποία έχουν άμεση συνάρτηση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσεκερίδη και αφορούν στην διαφάνεια και στην νομιμότητα που αποτελούσαν την σημαία του συνδυασμού του.
Σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, ο κάθε οικονομικός απολογισμός παρουσιάζεται προς έγκριση στην γενική συνέλευση, αφού έχει ήδη προηγηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος των στοιχείων από την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή, η οποία αφού ολοκληρώσει το έργο της, υποβάλλει έκθεση εγκυρότητας προς τα μέλη της γενικής συνέλευσης.
Όμως δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση, το καταστατικό παραβιάστηκε για άλλη μια φορά από ανθρώπους οι οποίοι ορκίστηκαν να το εφαρμόζουν πιστά και δεν έχαναν την παραμικρή ευκαιρία, να κατακεραυνώνουν όλους τους άλλους που έκαναν το ίδιο ακριβώς στο πρόσφατο παρελθόν.
Φαίνεται πλέον ολοκάθαρα, ότι αυτή η νέα πραγματικότητα γκρεμίζει τις ελπίδες όσων οραματίστηκαν την επαναφορά στην νομιμότητα και παρά τα όσα νομίζανε, οι αντιδράσεις και τα πεπραγμένα των σημερινών διοικούντων, ελάχιστα διαφέρουν από τους προηγούμενους.
Αποδεικνύουν όμως την εκδήλωση των ίδιων παιδικών ασθενειών του νοσηρού παρελθόντος, σε σώμα ενήλικα με περιορισμένο φάσμα καταπολέμησης.
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλλίτερο και οποιαδήποτε “αναβαθμισμένη” ενέργεια της σημερινής διοίκησης , όσο εντυπωσιακή και αν θεωρείτε από τους ίδιους, δεν δικαιολογεί την τακτική του αλάθητου και πολύ περισσότερο, δεν αφαιρεί από τρίτους το δικαίωμα της κριτικής.
Θεωρώντας όμως ότι η περίοδος ενοχοποίησης της αντίθετης άποψης έχει περάσει ανεπιστρεπτί, διατηρώ κάποιες σοβαρές επιφυλάξεις, απέναντι στις ετοιμοπαράδοτες λύσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες φαντάζουν σαν τον λαγό που ξεπροβάλλει δειλά-δειλά μέσα από το καπέλο του θαυματοποιού.

Σάκη Σερέτη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6622&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 12.09.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >